13.8 C
Hrastnik
sobota, 23. 09. 2023
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomPo Dolenjskih Toplicah

Po Dolenjskih Toplicah

Dolenjske Toplice ležijo na zahodnem obrobju Novomeške kotline ob potoku Sušica in križišču lokalnih cest iz Novega mesta, Soteske in Podturna. Kraj je znan predvsem po topliškem turizmu in temu primerno tudi dostopen osebi na invalidskem vozičku.

Avto smo pustili na glavnem parkirišču, kjer je bilo na voljo le še eno, za nas zlata vredno, parkirno mesto rezervirano za invalida.

Z vozičkom na elektromotorni pogon smo nato pot nadaljevali po parku, ki je obdan z mogočnimi krošnjami dreves, ki so na vroč poletni dan nudile prijetno senco. Tlakovana pot nas pripelje do vhoda v hotel Balnea, mi pa smo se sprehodili še naprej ob hotelu Vital, čez Sušico, Sokolski trg ter po krožni ozki poti ob bazenu hotela Vital nazaj do glavnega vhoda v hotel Balnea. Pot smo nadaljevali cesti zdraviliškega trga, mimo Term Dolenjske Toplice, čez Zdraviliški park vse do kampa in nazaj do parkirišča.

Pot je prijetna, senčna, mirna, dolga približno 2,5 kilometra in brez ovir. Na poti ni vzponov in spustov (izjemi sta pot do kampa in krajši vzpon od bazena hotela Vital), zato je večji del primeren tudi za vozičke na ročni pogon. 

spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Skip to content