15 C
Hrastnik
ponedeljek, 25. 09. 2023
spot_img
DOSTOPNONastanitevHotel Zdravilišče Laško

Hotel Zdravilišče Laško

Prijeten Hotel s 4* je v celoti prilagojen potrebam oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, kot tudi osebam s posebnimi potrebami na področju vida, sluha in duševnega zdravja, za kar ima od leta 2009 Zlati certifikat Invalidom prijazno.

Pred hotelom so na voljo parkirni prostori namenjeni invalidom. Vrata v javnih prostorih so avtomatska, arhitektonskih ovir ni. Recepcijski pult je ustrezno prilagojen in lahko dostopen. Na voljo so lupe in ojačevalec zvoka. Usmeritvene table so razločno vidne in ustrezno kontrastne.

Sobe in restavracija

​V hotelu so tudi sobe namenjene invalidom. Do sob vodi dvigalo, ki ni velikih dimenzij, a smo se z dokaj dolgim in širokim invalidskim vozičkom na elektromotorni pogon (NHD LS-300) lahko zapeljali z njim. Sobe niso med največjimi, a je postavitev (predvsem v kopalnici) prijazna tudi do električnega vozička. V kombiniranem delu (bivanje s spremljevalcem) so tudi električno nastavljive negovalne postelje. Uporaba sobnega dvigala za transfer (na posteljo ali na WC školjko) je v vseh sobah otežena oz. nemogoča.

Del hotela je urejen v negovalni oddelek, kjer zdravstveno osebje izvaja pomoč v osnovnih dnevnih aktivnostih in zdravstveni negi 24 ur na dan.

V prenovljeni restavraciji so mize dostopne, kvadratnih oblik, hrana na samopostrežnih otokih je dosegljiva tudi osebam na invalidskih vozičkih, zagotovljena je pomoč osebja.

Bazen

Zdravilišče Laško ima v nedavno prenovljenem bazenu premično električno dvigalo oz. “stol” za v bazen. S tem je dostopen notranji bazen, medtem ko je zunanji bazen dostopen preko starejšega ročnega dvigala. Upravljanje z dvigali in pomoč pri presedanju nudi prijazno osebje. V sklopu bazena so tudi sanitarije s tušem za invalida ter večja garderoba.

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Prenočišče
Kopališče
Dostopnost preverjena z invalidskim vozičkom NHD LS-300 avgusta 2022.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena z invalidskim vozičkom NHD LS-300 avgusta 2022.Hotel Zdravilišče Laško
Skip to content