Politika zasebnosti

Kdo smo

Naslov našega spletnega mesta je: https://mojapot.net. Povezava je šifrirana in varna.

mojaPot.net je spletno mesto informacij za gibalno ovirane osebe in deležnike v življenju gibalno oviranih. Urejanje in objavljanje pripada Društvu za mobilnost invalidov Moja pot.

Katere zasebne podatke zbiramo in zakaj

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš računalnik. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste piškotke sprejeli ali zavrnili. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate.

Razlogov za uporabo piškotkov je več. Shranjeni piškotki pomagajo prikazovati vam prilagojeno stran, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (prijava na dogodke, prijava na naše mesečne novice), pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika, ipd.

Piškotki na našem spletnem mestu ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Katere piškotke uporabljamo

Nujni piškotki
Nujni piškotki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletnega mesta. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Analitični piškotki
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Z njeno pomočjo beležimo statistiko obiska spletnega mesta. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.

  • _ga – statistika in analitika obiska strani (anonimno štetje obiskovalcev), trajanje 2 leti
  • _gat – statistika in analitika obiska strani (omejitev zahtevkov), trajanje do konca seje
  • _gid – statistika in analitika obiska strani (anonimno štetje obiskovalcev), trajanje 24 ur
  • _ts_c – preprečevanje spletnih goljufij (paypal varnostni mehanizem), trajanje 3 leta
  • ysc – beleženje uporabnikovega ogleda (youtube priporočilo posnetkov), trajanje do konca seje

Kako upravljam ali brišem piškotke

Piškotke lahko kadarkoli po potrditvi pobrišete ali spremenite njihovo beleženje v svojem brskalniku. Večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Uporaba piškotkov lahko pozitivno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo z našim spletnim mestom.

Vdelana vsebina drugih spletnih strani

Objave na našem spletnem mestu lahko vsebujejo vdelano vsebino drugih spletnih strani (video posnetki, slike, članki, zemljevidi, ipd.). Vdelana vsebina z drugega spletnega naslova se obnaša enako, kot bi obiskali njihovo spletno stran.

Takšna vdelana vsebina lahko zbira vaše podatke. Politiko zasebnosti v takih primerih preverite pri prvotnem objavitelju.

Mesečne novice

Na spletnem mestu omogočamo tudi prijavo na naše novice. Za ta namen prostovoljno vnesete vaše ime ter e-naslov, kamor pošiljamo novice. S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo za namene obveščanja o novostih na spletni strani. Iz sistema se lahko kadarkoli odjavite. Odjavo omogočamo z enostavnim klikom na “Odjava” ob vsakem poslanem sporočilu novic.

Kontakt

Če imate kakšno vprašanje o pravilniku o zasebnosti ali o podatkih, ki jih o vas hranimo, nam pišite na e-poštni naslov info@mojapot.net.