24.5 C
Hrastnik
četrtek, 25. 07. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceOldi prejel posebno nagrado za inovativnost

Oldi prejel posebno nagrado za inovativnost

Voziček Oldi smo prvič uradno spoznali na dogodku Mobilnost brez ovir na Dolu pri Hrastniku, kjer nam je Alojz Verbovšek, idejni oče projekta, podrobno predstavil njegove prednosti, praktično prikazal njegovo uporabnost, lahkotnost in varnost. Da je uporaben se vidi že na prvi pogled, saj oseba v ležečem položaju, pripeta z varnostnim pasom in z rahlo privzdignjenimi koleni, med vožnjo ostaja na njej ugodnem položaju.

Do danes je Oldi omogočil mobilnost mnogim nepomičnim osebam. Z njegovo pomočjo so mnogi prvič po dolgem času zadihali svež zrak, se posončili in zopet občutili lepoto narave. Testiran je bil za uporabo v ljubljanskem potniškem prometu in z novimi vlaki Slovenskih železnic. Njegovo uporabnost so spoznali že številni domovih starejših občanov, med njimi tudi DSO Polde Eberl Jamski na Izlakah.

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je projektu Oldi podelila posebno nagrado za inovativnost.

Ob podelitvi je žirija podala komentar: “Pobudnik Alojz Verbovšek je predstavil inovativen produkt ‘voziček Oldi’, ki omogoča hudo bolnim, da vzpostavijo stik z naravo. Voziček namreč omogoča, da bolnike, ki so v ležečem stanju zaradi hude poškodbe ali pa v zadnjem stadiju bolezni, odpeljemo v naravo. Marsikateri bolniki zaradi omejene mobilnosti že leta niso bili v naravi, voziček pa jim omogoča, da tudi v ležečem stanju izkusijo naravo, vidijo sonce. Projekt poteka v sodelovanju z medicinsko stroko ter uporabniki (domovi za ostarele, Hospic…), ki zagotavljajo kontrolo kvalitete in povratne informacije ter tako sooblikujejo produkt z metodo t.i. odprtega inoviranja. Projekt se po kriterijih nagrad za družbeno odgovorne sinergije ni uvrstil med dobitnike nagrad, pač pa je od ostalih izstopal po inovativnosti, kjer je prejel največ možnih točk. Zato smo se odločili podeliti posebno nagrado za najbolj inovativen družbeno koristen produkt, nagrada pa bo priprava promocijskega videa. Projekt je namreč možno prenašati v druge ustanove, je človekoljubne narave in ima izjemen potencial, zato si zasluži veliko vidnost in promocijo.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content