10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
AKTIVNONovicePrvi kilometri električnega Oldija

Prvi kilometri električnega Oldija

Voziček Oldi smo prvič uradno spoznali na dogodku Mobilnost brez ovir na Dolu pri Hrastniku, kjer nam je Alojz Verbovšek podrobno predstavil njegove prednosti, praktično prikazal njegovo uporabnost, lahkotnost in varnost. Da je uporaben se vidi že na prvi pogled, saj oseba v ležečem položaju, pripeta z varnostnim pasom in z rahlo privzdignjenimi koleni, med vožnjo ostaja na njej ugodnem položaju.

Oldi je do danes osrečil že marsikatero nepomično osebo, uspešno prestal testno vožnjo z vlakom in mestnim avtobusom, se podal na osvajanje planin v sklopu projekta Gibalno ovirani gore osvajajo ter prejel nagrado za inovativnost.

Pred časom je eden izmed zadovoljnih uporabnikov izrazil željo, da bi Oldija upravljal samostojno, kar je njegove snovalce vzpodbudilo, da so pričeli z razvojem Oldija na elektromotorni pogon. “Če osebi dopušča zdravje, se lahko sam odpelje raziskovat okolico in nabirat energijo in voljo v okolico, kjer se počuti svoboden in dobrodošel,” je ob predstavitvi električnega Oldija dodal Alojz Verbovšek.

Mobilna postelja Oldi na elektromotorni pogon je svoje prve kilometre že prevozila na nedavnem pohodu Strunjan – Portorož v sklopu projekta Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO).

Skupaj, kot družba, lahko omogočimo večjo humanost in spoštovanje do ljudi, ki potrebujejo večjo kvaliteto življenja danes in ne šele čez 10 ali več let,” še dodaja Verbovšek, ki je trenutno v fazi iskanja sponzorjev in donatorjev, ki bi z nakupom vozička Oldi omogočili njegovo brezplačno izposojo tistim, ki ga ta trenutek najbolj potrebujejo.

Fotoimoldi
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content