15 C
Hrastnik
ponedeljek, 25. 09. 2023
spot_img
AKTIVNONoviceElektrični Oldi v družbi najboljših inovacij

Električni Oldi v družbi najboljših inovacij

Gospodarska zbornica osrednjeslovenske regije (GZS) je v partnerstvu z Mestno gimnazijo Ljubljana (MGTŠ) in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije v osrednjeslovenski regiji za leto 2023. Skupno so bila podeljena 3 zlata priznanja, 8 srebrnih priznanj in ena prebojna invencija. Tri najbolje ocenjene inovacije ter prebojna invencija bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena 19. septembra 2023 na Dnevu inovativnosti v Brdu pri Kranju.

Inovacije so ključni dejavnik napredka v hitro spreminjajočem se globalnem gospodarstvu. Podjetja se morajo nenehno prilagajati, ustvarjati in preoblikovati, da uspejo v konkurenčnem okolju. GZS se zaveda pomembnosti in kompleksnosti tega izziva ter zato zagovarja kulturo inovacij kot eno izmed temeljnih načel uspeha. S povezovanjem energije svojih članov ustvarjajo okolje, ki spodbuja ustvarjalnost, neguje revolucionarne ideje ter podpira razvoj in izvajanje prelomnih rešitev.

Na razpis za priznanja se je odzvalo 10 podjetij s skupaj 12 prijavljenimi inovacijskimi projekti. Za podelitev priznanj so bili upoštevani projekti, ki so izpolnjevali kriterije odličnosti, učinkovitosti ter so bili uspešno uporabljeni v praksi. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo več kot 70 inovatorjev.

Najbolje ocenjene inovacije so:

  1. Razvoj in implementacija okrepljenega bioprocesa z dohranjevanjem in uvedba perfuzije v predprodukcijsko fazo (iFB), podjetje Lek d.d.
  2. Sugamadeks raztopina za injiciranje: Kompleksna zdravilna učinkovina za prekinitev blokade živčno-mišičnega prenosa po anestezijah, podjetje Lek d.d.
  3. Najtanjša, nosilna, lesena masivna stena brez lepil na svetu, podjetje iQwood d.o.o.

Poleg teh inovacij je bila priznana tudi prebojna invencija, Električni voziček Oldi, pomožna mobilna postelja, katere inovator je Alojz Verbovšek.

Vse te inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra 2023 v Brdu pri Kranju.

FotoIMOLDI
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content