23.2 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
MOBILNOAvto-mobilMultivan T7 - Opcija za več centimetrov notranje višine

Multivan T7 – Opcija za več centimetrov notranje višine

Novi Volkswagen Multivan ni nižji zgolj po zunanjosti, temveč je njegova višina tudi v notranjosti precej okrnjena, a se z določeno dodatno opremo še lahko zapeljemo z vozičkom v njegovo notranjost.

Multivan T7 je ohranil vso notranjo prilagodljivost in uporabnost. Dno je povsem ravno vse od prtljažnega roba do stopalk zavore in plina. Sedeži so precej lažji, še vedno pomični po tirnicah, sredinska mizica je še bolj uporabna in jo je moč pomikati po tirnicah vse od zadnje sedežne vrste do vozniškega mesta. Armatura je pregledna in enostavna, že znani infotainment je intuitiven in hitro odziven. Vožnja je udobna, komfort in občutek za volanom sta povsem na nivoju osebnih vozil.

Največja težava, ki se jo moramo zavedati ob nakupu je notranja višina. V drugi vrsti sedežev je od tal do stropa 128-130 cm notranje višine, enako je na voznikovi poziciji, kot tudi v prtljažnem prostoru. Številke se spremenijo, če naročimo panoramsko stekleno streho – v tem primeru je notranja višina 134-136 cm. Dodatnih 6 cm notranje višine je ključnih za vse, ki med vožnjo sedijo na invalidskem vozičku. Steklena streha se razprostira od začetka tretje vrste sedežev do hrbtnega naslona voznikovega oz. sovoznikovega sedeža. Nad vozniško kabino je nato zopet steklena streha. Panoramsko strešno okno ne sega od vrat do vrat, zato je ob skrajnih straneh (npr. voznikov položaj) strop nižji in zaokrožen.

Notranja višina Multivana T7 s panoramsko stekleno streho, ki ceno dvigne za dobrega tisočaka, je tako za 1-2 cm višja od Multivana T6.1. A glavna težava nove generacija ostaja – višina odprtine drsnih in prtljažnih vrat. Vstop skozi prtljažna vrata je omejen na 115 cm višine, vstop skozi stranska drsna vrata pa na 117 cm (za primerjavo: višina odprtine drsnih vrat pri T6.1 je znašala 125 cm).

Priznan predelovalec vozil v Nemčiji je že predstavil tudi poglobitev poda, ki pa ne prinaša drastičnih sprememb. Po “poglobitvi” je namreč višina vhoda na stranskih drsnih vratih višja zgolj za 3 cm. Lahko pa Multivan T7 kljub bolj osebni noti vozila, dvigne do 400 kg težak tovor z zadaj nameščenim linearnim dvigalom, omogoča montažo pritrjevalnih postaj in trakov v notranjosti, omogoča dostop z invalidskim vozičkom do volana, kompatibilno deluje z upravljalnimi ročicami ter celo z vrtljivim in višinsko nastavljivim sedežem za lažji vstop v vozilo na voznikovem mestu.

Vsekakor pa zaradi prostornosti raje pogledujte proti L2 oz. daljši različici.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content