22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
DOSTOPNOProsti časStolp Pyramidenkogel

Stolp Pyramidenkogel

Na vrhu Jedvovce, na nadmorski višini 851 m, je postavljen najvišji (100 m) leseni stolp na svetu. Na vrh stolpa vodijo stopnice (441 jih je) in dvigalo.

Dvigalo obiskovalce pripelje do 10. nadstropja (v 9. nadstropju je zastekljena ploščad, zaščitena pred vetrom in vremenskim vplivom in tako primerna tudi za zimske dni), medtem ko lahko invalid z evro ključem dvigalo pošlje vse do vrha – do 12. nadstropja oz. na višino 71 metrov.

Z vrha se nam odpre čudovit razgled na številna alpska jezera, hribovja, gore in turistična naselja. Pogled se nedvomno ustavi na prelepem Vrbskem jezeru, katerega vidimo v celoti.

Pot navzdol poteka po stopnicah, z dvigalom (z vrha zopet rabimo evro ključ) ali po 120 metrov dolgem toboganu, ki je speljan povsem do vznožja.

Urejena in dostopna je tudi okolica.

Z vozilom se zapeljemo neposredno do vznožja stolpa, kjer nas čaka pet ogromnih parkirnih mest rezerviranih za invalide.

Okrog stolpa je tlakovana in asfaltirana pot, otroci imajo na voljo številna igrala, poskrbljeno je tudi za sanitarije, ki so invalidom dostopne z evro ključem.

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Dostopnost preverjena julija 2019 z vozičkom Permobil C300.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena julija 2019 z vozičkom Permobil C300.Stolp Pyramidenkogel
Skip to content