14.5 C
Hrastnik
petek, 14. 06. 2024
spot_img
DOSTOPNOProsti časStolp Kristal

Stolp Kristal

Rogaška Slatina je bogatejša za novo turistično atrakcijo – razgledni stolp Kristal. Ta sodoben arhitekturni dosežek, ki se dviga nad slikovito pokrajino, ponuja osupljive poglede na okoliške vinograde, gozdove in mestno jedro Rogaške Slatine. A še posebej pomembno je, da je stolp Kristal dostopen za vse obiskovalce, vključno z gibalno oviranimi.

Stolp Kristal je opremljen z velikim dvigalom, ki omogoča enostaven dostop do razgledne ploščadi vsem obiskovalcem, ne glede na njihove gibalne sposobnosti. Poti in površine so zasnovane tako, da omogočajo nemoteno gibanje invalidskih vozičkov. Dostopna je tudi kavarna 96 metrov nad tlemi. Poleg tega so ob stolpu urejena parkirna mesta za invalide, kar dodatno olajša obisk gibalno oviranim osebam. Na voljo so tudi sanitarije za invalida.

Mesto z zdraviliškim parkom in novozgrajenim razglednim stolpom povezuje atraktivni most oz. nadhod Sonce, ki je pravtako zasnovan z mislijo na gibalno ovirane. Na vsaki strani je namreč po eno dvigalo, s katerim se lahko spustimo na spodnje parkirišče ali pločnik.

Stolp Kristal ni le privlačna turistična točka, ampak tudi zgled vključujoče arhitekture, ki je dostopna vsem.

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Dostopnost preverjena junija 2024 z invalidskim vozičkom NHD LS-300.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena junija 2024 z invalidskim vozičkom NHD LS-300.Stolp Kristal
Skip to content