18.7 C
Hrastnik
ponedeljek, 15. 04. 2024
spot_img
MOBILNOGaražaSpoznali smo Hyundai Stario

Spoznali smo Hyundai Stario

Pobliže smo spoznali in opravili nekaj osnovnih meritev na družinskem večnamenskem vozilu Hyundai Staria.

Hyundai Staria je inovativno večnamensko vozilo, ki združuje prostornost, udobje in napredno tehnologijo, da bi ustvarilo prijetno in funkcionalno vozniško izkušnjo. S svojim sodobnim dizajnom, elegantnimi linijami in prostorno notranjostjo je Hyundai Staria popoln sopotnik za družinske izlete ali poslovna potovanja. Zasnovana je z mislijo na udobje potnikov in prilagodljivost, ponuja širok spekter možnosti za prilagoditev sedežev in prostora za tovor. Poleg tega je opremljena z najnovejšimi varnostnimi in zabavnimi funkcijami, vključno z naprednim informacijsko-razvedrilnim sistemom in sodobnimi asistenčnimi tehnologijami za varno in udobno vožnjo.

Poganja jo preverjen 2,2-litrski dizelski agregat CRDi z močjo 130 kW (177 KM), povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in (opcijsko) štirikolesnim AWD pogonom.

Staria je vozilo, kateremu trenutno težko najdemo resnega tekmeca. Predvsem na evropskih tleh ne. Staria je večja in prestižnejša od nekoč priljubljenega modela Trajet, predvsem pa je manj “kombijevska” od modelov H-1. Še najbolj jo lahko primerjamo z Mercedesovim V razredom.

Vrele gume, oddaja o avtomobilizmu

Prilagoditev in notranje dimenzije

Hyundai Staria že postaja priljubljen model za prilagoditev v vozilo z dostopom za invalidski voziček (VDIV). Zato smo iskali, se potrudili in našli priložnost, da jo spoznamo v živo, saj se slovenski zastopnik vozil Hyundai ni odločil ponuditi vozila na našem trgu.

Vstop skozi drsna vrata

Odprtina drstnih vrat meri 124 cm v višino in 84 cm v širino. Višina vstopa je na nivoju vstopa v bivše modele Multivana in Caravelle (oba imata višino odprtine 125 cm) in V razreda (123 cm), medtem ko je širina slabih 10 cm ožja od omenjenih konkurentov.

Višina v potniškem delu

Notranja višina v potniškem delu je med najvišjimi med nepoglobljenimi velikoprostornimi limuzinami – 136 cm. Za en centimeter je višji zgolj prejšnji Ford Tourneo Custom, medtem ko sta VW T6 in MB V nižja za 2-3 cm. Od novega Multivana T7 je Staria v notranjosti višja kar za 8 cm.

Višina na voznikovem mestu

Zgodba se rahlo obrne, če/ko se z vozičkom zapeljemo neposredno na voznikovo mesto. Volkswagen T6 (brez sončne dvižne strehe) na voznikovem mestu ponuja od tal do stropa 135 cm višine, Opel Zafira Life 134 cm, medtem ko Hyundai Staria ponuja 133 cm. Na enakem položaju Mercedes-Benz V razred omogoča zgolj 128 cm višine.

Prtljažni prostor

Odprtina prtljažnih vrat Starie meri 127 cm v višino, prtljažni prostor pa nudi 122 cm uporabne širine (na najožjem delu med kolotekoma).

Poglobitev notranjosti

Možna je tudi poglobitev notranjosti za povečanje višine, ki se po “poglobitvi” skoraj izenači z višino tovorne različice. Ogromen, raven in brez ovir notranji prostor vozila se po posegu razteza od A do C-stebrička, kar zagotavlja dodatno prostornost in širok spekter uporabnosti. Notranja višina se v potniškem delu in predelu voznika ali sopotnika dvigne na zadostnih 140 cm.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content