12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
MOBILNOAvto-mobilHyundai Staria kot vozilo z dostopom za invalidski voziček

Hyundai Staria kot vozilo z dostopom za invalidski voziček

Na prihajajočem sejmu REHAB, v nemškem mestu Karlsruhe, bo znan predelovalec vozil premierno predstavil novo vozilo s popolnim dostopom za invalidski voziček (VDIV).

Po odhodu vozil kot so Chrysler Voyager, Kia Carnival, Lancia Voyager in sedaj še Volkswagen Multivan/Caravelle, smo tudi v našem društvu potihem polagali upe, da bo to praznino nasledila Hyundai Staria.

Staria je ogromen enoprostorec, ki v dolžino meri 5,25 m, visoka je 1,99 m širina pa merilec ustavi na slabih dveh metrih. Izgled je zelo futurističen, notranjost pa enostavna (škatlasta) in zares bogato opremljena z najnovejšimi sistemi, ki so v večini kar del serijske opreme. Tovorna različica ponuja 143 cm notranje višine, potniška seveda manj. A ta razlika se s poglobitvijo (skorajda) izniči, medtem pa karakteristike vozila ostajajo nespremenjene.

Hyundai Stario poganja 2,2-litrski dizelski CRDi agregat z močjo 177 KM. Menjalnik je osemstopenjski avtomatik, za ne preveč zasoljeno doplačilo je pogon speljan na vsa štiri kolesa. Takšna, z 2,2 CRDi motorjem, AWD pogonom in najvišjo stopnjo opreme, v Nemčiji stane okrog 60 tisočakov.

A težava je pri slovenskem zastopniku, ki omenjenega vozila še ne ponuja na našem trgu, kljub temu, da je v tujini (drugih članicah EU, kot tudi npr. v Srbiji, kjer osnovni model stane 47.990 EUR in najprestižnejši s štirikolesnim pogonom 52.990 EUR) na voljo že nekaj časa. Na slovenskega zastopnika smo se z vprašanjem obrnili že v začetku februarja, a so nam odgovorili, da je njihova “želja, da bi model Staria uspeli čimprej dobaviti slovenskem kupcem, vendar v času, ko so dobave daljše in oskrbovalne verige motene, ne pričakujemo modela med našo ponudbo vozil.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content