16.1 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
MOBILNOAvto-mobilRenault Captur Kivi

Renault Captur Kivi

Italijanski predelovalec vozil je tokrat za osnovni model vzel novi Renault Captur in ga spremenil v vozilo dostopno z invalidskim vozičkom (VDIV).

O tej nameri smo poročali že pred časom, zato smo skupaj nestrpno čakali premiero.

Znamke Renault in modela Captur ni potrebno posebej predstavljati, saj je tako na evropskih, kot tudi slovenskih, cestah dober znanec. Da pa se za volan Capturja lahko zapeljemo tudi z invalidskim vozičkom na elektromotorni pogon in, da ga s pomočjo najnaprednejših tehnologij samostojno vozijo tudi težje gibalno ovirano, pa je presenetljivo. Presenetljivo, a resnično.

Osnova je Renault Captur z dCi motorjem moči 115 KM, menjalnikom EDC in opremo Initiale Paris. Vse to ni zanemarljivo, saj vsak detajl (opreme in pogona) vpliva na zmožnost prilagoditve vsakega vozila, ne zgolj Capturja. Za tovrstno prilagoditev torej gledamo izključno Renault Captur dCi (115 KM) EDC Initiale Paris.

Podvozje Capturja je spremenjeno, notranjost poglobljena, vstop pa speljan zadaj, skozi električno dvižna prtljažna vrata, regulacijo višine zračnega vzmetenja in navozno klančino. Zadaj sta dva zložljiva sedeža, spredaj je prostor za voznika in sovoznika – na invalidskem vozičku je lahko eden od njiju ali celo oba, če gre za vozička primernih dimenzij.

Notranja višina znaša 142 cm, celotna širina notranjosti je 133 cm.

Po uspešnicama s Kio Soul in Kio Carens, se podjetje podaja na tretje vozilo, ki je pretvorjeno v vozilo z dostopom za invalidski voziček (VDIV), ki ga nekateri drugi predelovalci imenujejo EnterVan ali CenterVan.

FotoKivi
VirKivi
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content