25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNOAvto-mobilCaptur od septembra tudi kot invalidu dostopno vozilo

Captur od septembra tudi kot invalidu dostopno vozilo

Kivi v septembru obljublja premiero svojega novega invalidu prilagojenega vozila – Renault Captur.

Italijanski predelovalec vozil Kivi, je po uspešnih prilagoditvah Kie Soul in Kie Carens tokrat za osnovo izbral Renault Capturja. Povsem nov Captur se že vozi po naših cestah in prepričuje z unikatnim in težko zgrešljivim mogočnim videzom. Ob podpori bogate opreme in zmogljivih motorjih se na širšem delu stare celine zelo dobro prodaja. 

Kljub majhnim meram, so Kivijevi tehniki uspeli omogočiti samostojno vožnjo z invalidskega vozička (ali biti sopotnik na invalidskem vozičku). Pri tem so poskrbeli za popolno samostojnost in izjemno udobno vožnjo.

Osnova je Renault Captur z najbogatejšo opremo Initiale Paris in dCi 115 motorjem v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EDC. Takšna različica po trenutnem ceniku v Sloveniji stane 27.090 EUR. Ali bo možna predelava vozila z nižjo stopnjo opreme zaenkrat še ni znano.

Predelava bo podobna kot smo jo pri podjetju Kivi že vajeni – električno odpiranje zadnjih prtljažnih vrat in spuščanje navozne klančine (rampe) preko daljinskega upravljalnika, samodejno uravnavanje višine podvozja, dva zložljiva sedeža v zadnji vrsti ter prostor za pritrditev invalidskega vozička na voznikovo in/ali sovoznikovo mesto. Notranja višina bo znašala 142 cm, širina pa 133 cm. Opcijsko bodo na voljo pripomočki za lažjo vožnjo, pričakovati je tudi možnost vgradnje sistema Joysteer. Za vse skupaj so že pridobili tudi evropsko potrdilo o skladnosti oz. homologacijo.

Premiera je predvidena za september 2020.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content