8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomPot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje

En kilometer dolga pot med in krošnjami raznolikega pohorskega gozda je vsekakor zanimiva atrakcija, ki privablja številne domače in tuje turiste.

Poleg 37 metrov visokega stolpa so tu še dodatni adrenalinski in tematski kotički, ki jih srečamo na poti. Največji naklon poti je 6%, široka je slaba 2 metra in v celoti dostopna z invalidskim vozičkom.

Pred vstopom so nam ponujeni štirje parkirni prostori rezervirani za osebe na vozičku, medtem ko je parkirni prostor za ostale obiskovalce na drugi strani glavne ceste, ki pripelje iz Zreč.

Da je cenovna politika vstopnic malenkost drugačna, kot je običajno, smo že vedeli, zato nas ni presenetilo, da invalid plača znižano ceno vstopnice, medtem ko ima spremljevalna oseba prost vstop.

Kot rečeno, je celotna pot res odlično dostopna in kljub varnostni ograji dopušča lepe razglede tudi osebi, ki sedi na invalidskem vozičku.

Pri štartu in cilju so tudi sanitarije za invalida, ki sicer nimajo stropnega dvigala, so pa prostorna, čista in opremljena z oprijemali.

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Dostopnost preverjena oktobra 2019 z vozičkom Permobil C300.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena oktobra 2019 z vozičkom Permobil C300.Pot med krošnjami Pohorje
Skip to content