10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
DOSTOPNONastanitevEkološko turistična kmetija Lešnik

Ekološko turistična kmetija Lešnik

Kmetija, ki je 5, km oddaljena od Slovenj Gradca, na 700 metrih nadmorske višine pobočja Pohorja ima bogato naravno in kulturno dediščino.

Nastanitev : apartma za 4+2 osebi; 1 soba za 4, 2 sobi za 2+2, 1 soba za 3 in 3 sobe za 2 osebi ter skupni prostor za 25 oseb na kozolcu.

Za invalide je soba – imenovana Oreh – urejena v novejši hiši. Parkira se lahko pred hišo.

Stavba je dostopna po poti – brez robov, vsa vrata so primerno široka, z dobro kljuko za prijem, z dobrim kontrastom. Postavitev pohištva, kljuke in kontrastnost so primerni. Postelja je visoka 50 cm in podvozna – 20 cm. V kopalnico vodijo široka vrata (90 cm), umivalnik je podvozen in na višini 75 cm, ogledalo je nastavljivo, WC školjka je na višini 42 cm, ob strani je oprijemalo. Tuš je pristopen za invalidski voziček, ima na steni nameščen zložljiv sedež, nima oprijemala. V kuhinji miza ni podvozna, prostori za prostočasne dejavnosti in terasa so dostopni. Gostinski del v glavni hiši dostopen po odstranljivi krajši položni klančini, mize niso podvozne.

V jedilnici je prostora za 30 + 20 oseb. Vse postreženo je na kmetiji pridelano in vzgojeno, eko, bio, s certifikati in priznanji.

Poleg možnosti apiterapije je na voljo savnanje v finski, zeliščni ali infra savni. Kmetija ima v kozolcu veliko filmsko platno, otroško igrišče, igra se lahko odbojka in namizni tenis ali stare kmečke igre iz lesa.

Odlično izhodišče za rekreativne in turistične podvige po Koroškem.

spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Skip to content