25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
DOSTOPNOMuzejMuzej Vrbovec

Muzej Vrbovec

V Nazarjah se v Gradu Vrbovec nahaja Muzej gozdarstva in lesarstva, ki je vsekakor vreden ogleda. Muzej je septembra 2001 odprl svoja vrata po predhodnem obširnem evidentiranju in zbiranju informacij ter gradiv na terenu.

V muzeju se najprej preizkusimo v poznavanju lesa, nato spoznamo značilnosti tal po predelih Slovenije ter se seznanimo z lastnostmi posameznih vrst lesa. Po tem vstopimo v tematsko sobo, kjer sledimo načinu gozdarstva in lesarstva naše polpretekle zgodovine. Pomanjšane makete najprej pričarajo vzdušje v gozdu, kar podkrepi tudi zvočna spremljava. Pot nato nadaljujemo preko spravila lesa do žage in končnega transporta vse do Črnega morja. Na koncu svoje znanje preizkusimo še v učilnici.

Grad se nahaja tik ob glavni cesti in je obdan z ravnim asfaltiranim parkirnim prostorom. Eden izmed prostorov je namenjen tudi invalidom, a je le-ta dokaj majhen in na nerodnem mestu. Je pa parkirnih mest vseeno dovolj. Do samega muzeja vodi klančina, ki je precej strma, zato je potrebna pomoč spremljevalca. Muzej je dostopen gibalno oviranim osebam, tudi nam, ki uporabljamo električni invalidski voziček. 

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Dostopnost preverjena septembra 2016 z vozičkom Permobil C300.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena septembra 2016 z vozičkom Permobil C300.Muzej Vrbovec
Skip to content