25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemMercedes V z zračnim vzmetenjem Airmatic

Mercedes V z zračnim vzmetenjem Airmatic

Eno leto po prenovi, Mercedes v razred V dodaja še višjo stopnjo udobja - zračno vzmetenje Airmatic.

Airmatic zračno vzmetenje poskrbi za zelo visoko stopnjo udobja s konstantnim odmikom od tal, ne glede na podlago in kakovost ceste.

V razred lahko tako obremenimo s precej dodatne teže in/ali ga zapeljemo na slabo utrjene ceste – stopnja udobja ostaja enaka.

Sistem za nadzor blažilnikov spremlja trenutno stanje vsakega kolesa posebej in samodejno prilagaja blaženje. To se zgodi tako rekoč v hipu in z visoko natančnostjo preko dveh dodatnih frekvenčno odvisnih ventilov za odbojne in kompresijske sile v blažilnikih in s tem znatno zmanjša nagibanje vozila in občutno poveča udobje vožnje.

S pomočjo gumba “Dynamic Select” na centralni konzoli lahko voznik izbira med različnimi programi vožnje. Način Comfort obdrži vozilo na standardnem odmiku od tal do hitrosti 110 km/h. Ko vozilo preseže omenjeno hitrost, se vozilo samodejno približa tlom (za 10 mm) in poveča stabilnost ter zmanjša zračni upor, kar prinese boljšo odzivnost in kontrolo nad vozilom na avtocesti in nižjo porabo goriva. Program Sport vozilo spusti za 10 mm in poveča stabilnost tudi pri nižjih hitrostih, kar je dobrodošlo pri dinamični vožnji na gorskih in regionalnih cestah. Izbira Lift dodatno poveča odmik od tal za +35 mm in obdrži takšno višino do hitrosti 30 km/h, kar je neprogrešljivo pri vožnji po slabo utrjenih makadamskih poteh, ko naprimer z družino ali pri kampiranju zavijemo z glavne poti in iščemo svojo najljubšo lokacijo.

Ne glede na izbiro programa vožnje, vzmetenje Airmatic skrbi, da je vozilo vedno ohranjeno na enaki (izbrani) višini, tudi če smo vozilo dodatno obremenili s tovorom ali prikolico.

Mercedes-Benz ponuja Airmatic kot opcijo v verzijah V, EQV, Vito Tourer, eVito Tourer in različici Marco Polo.

V Nemčiji je na voljo za cca. 2.000,00 EUR doplačila (odvisno od motorja in opreme).

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content