25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemPrenova za Mercedes-Benz Vito

Prenova za Mercedes-Benz Vito

Mercedes-Benz Vito je dobil svež videz, poleg tega pa prihaja tudi električni e-Vito, saj nemško podjetje cilja na to, da bi njegova gospodarska vozila postala še bolj prestižna kot kdajkoli prej.

Mercedes je z novimi modeli usmerjen v “premium strategijo” za svoja gospodarska vozila, s čimer želi ločiti svoje izdelke od konkurence.

Vito ostaja na voljo kot dostavno in kombi vozilo, medtem ko bo Vito Tourer ponudil bolj osnovno različico velikoprostorske limuzine v primerjavi s prestižnejšo različico razreda V. Motorji na dizelski in električni pogon ostajajo enaki, novost pa predstavlja povečana maska in na izbranih različicah Multibeam LED žarometi z adaptivnim dolgim snopom.

Notranjost Vita bo opremljena z 10,25-palčnim zaslonom na dotik in instrumenti s celo-barvnim 5,5-palčnim prikazom potovanja. Novi infotainment bo prvič vključeval sistem MBUX, kar bo Vito uporabnikom omogočilo enake funkcije kot v osebnih avtomobilih Mercedes.

Kar zadeva varnostno opremo, je Vito opremljen z različnimi asistenčnimi sistemi, kot so samodejno vklop svetlobnih teles in brisalcev, inteligentni sistem za nadzor hitrosti, aktivni tempomat, pomoč pri zaviranju s prečnim prometom, opozorilo za mrtvi kot, aktivna pomoč pri ohranjanju smeri, prepoznavanje omejitev hitrosti, kamere za vzvratno vožnjo, kamere s 360-stopinjskim pregledom, pomoč pri parkiranju pri prikolici in opozorilo za pešce.

Medosne razdalje in dizelski motorji ostajajo nespremenjeni. Dvolitrski turbodizelski agregat ponuja 100 kW (136 KM), 120 kW (163 KM), 140 kW (190 KM) ali 174 kW (237 KM). Vsi motorji so povezani z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom, opcijsko ostajajo speljani tudi na štirikolesni pogon.

Novi Vito je že na voljo za naročila v nekaterih evropskih državah, kmalu ga lahko pričakujemo tudi na slovenskih tleh.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content