17.5 C
Hrastnik
torek, 26. 09. 2023
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemKonec za "legendo" kot jo poznamo

Konec za “legendo” kot jo poznamo

Volkswagna T6.1 ni več mogoče naročiti. Generaciji T5 in T6 sta skupaj omogočili mobilnost številnim osebam z gibalno oviranostjo po svetu.

Zbogom, Bulli!” so zapisali pri enem od največjih predelovalcev vozil za invalide v Evropi. Seveda so s tem sporočili, da se je poslovil Volkswagen T6.1 – tokrat še v izvedenkah Transporter in Caravelle.

Pretekli mesec smo že pisali, da je VW naznanil, da s 3. 3. 2023 ne sprejema več naročil za nova vozila T6.1 Transporter in T6.1 Caravelle. Modelov T6.1 z modelnim letom 2024 ne bo več.

Volkswagnov “Bulli” ali “Bus” je v generacijah T5 in T6 (sem štejemo tudi posodobljeni verziji T5 GP in T6.1) omogočil mobilnost številnim osebam z gibalno oviranostjo po Evropi in drugih kontinentih. Škatlasta oblika, preverjena zasnova z dolgo dobo proizvodnje (2003 – 2023), dolg spisek kompatibilnih pripomočkov za lažjo vožnjo, zavidljivo število namensko izdelanih dvigal za T-karoserijo, enostavno rokovanje, ravno dno, prilagodljiv sedežni sistem, uporabna in sorazmerno ravna armaturna plošča,… so samo nekatera dejstva, ki so skozi leta uporabnikom in predelovalcem vlivala zaupanja vredne in zanesljive rešitve v mobilnosti.

Obe generaciji sta omogočali tudi dodatno poglobitev, s katero smo lahko dobili zares prostorno (tudi po višini) vozilo z dostopom za invalidski voziček (VDIV).

Vsak konec prinese nov začetek.

Ko se je poslovil model T3, se je poslovil tudi motor v zadnjem delu vozila, kar je v javnosti sprožalo zadržke. A prispel je T4, ki še danes velja za najbolj vzdržljiv in zadnje čase vse bolj iskan model.

Počakajmo torej na novo obdobje, s katerim prihaja nova generacija na osnovi Forda Transit/Tournea Custom.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content