24.5 C
Hrastnik
četrtek, 25. 07. 2024
spot_img
ArhivVW T6 Multivan CenterVan

VW T6 Multivan CenterVan

Podjetje Zawatzky predstavlja nov CenterVan, ki bazira na Volkswagnovem T6 Multivanu.

Pri izbiri in izdelavi novega CenterVana, je priznano nemško podjetje sledilo dvema poglavitnima ciljema – mobilnost in kakovost. Tako so se odločili, da predhodno Lancio Voyager zamenjajo z novim VW T6 Multivanom, ki poleg omenjenih dveh lastnosti postreže s tretjo, prav tako zelo pomembno, – udobnostjo. Osnovna velikoprostorska limuzina je namreč nadvse primerna za vse osebe z gibalno omejenostjo; naj gre za prevoz ali za samostojno vožnjo neposredno z invalidskega vozička.

Da so se odločili prav za VW T6 ni nikakršno naključje, saj njegov predhodnik (t.j. T5) že leta nosi prvo mesto med prilagojenimi velikoprostornimi limuzinami, ki jih predelajo pri Zawatzkyju. In prav leta izkušenj so pokazala, da se ti avti lahko pohvalijo z vzdržljivostjo, ki je ob zahtevnejših (in tudi precej dragih) prilagoditvah še kako pomemben faktor.

Nov VW T6 Multivan CenterVan je meddrugim “opremljen” z:

  • varnostnim vpenjanjem invalidskega vozička na mesto voznika in/ali sovoznika,
  • prilagojenim varnostnim pasom za najbolj optimalno varnost med vožnjo,
  • daljinsko vodljivim električnim kasetnim dvigalom,
  • nosilnostjo dvigala do 300 kg,
  • višino vstopa v vozilo (desna drsna vrata) zvišano na 137 cm,
  • notranjo višino v potniškem prostoru do 143 cm,
  • notranjo višino na voznikovem mestu zvišano na 147 cm,
  • višino za oči na voznikovem mestu dvignjeno na 137 cm in
  • prestavljivim in odstranljivim sedežem voznika ali sovoznika.

Seveda poleg tega CenterVan omogoča tudi priklop najrazličnejših pripomočkov za vožnjo; vse od enostavnejših ročnih komand, preko Joysticka, do najnovejših govornih ukazov za sekundarne funkcije.

Tokratni CenterVan je že njihov tretji zapovrstjo. Prvi, Chrysler Voyager, je iz njihove delavnice zapeljal pred več kot 20. leti, narejen pa je bil še po licenci ameriškega podjetja The Braun Corporation. Leta 2008, po tem ko je Fiat prevzel Chrysler, so se lotili prve povsem svoje prilagoditve vozila s poglobljenim dnom in omogočenim priklopom sistema Joysteer (in vseh tipov Joystickov) na vozilu Lancia Grand Voyager. A po osmih letih je čas za nov CenterVan, ki je tokrat prvič “kombi” vozilo, katero pa se, vsaj v začetnih dneh, obnese odlično.

Foto: mobilcenter Zawatzky

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content