22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomZ vozičkom po Termah Čatež

Z vozičkom po Termah Čatež

Terme Čatež ležijo na nadmorski višini okoli 145 m, na desnem bregu Save, ob avtocesti Ljubljana – Zagreb, in so okoli 1,5 km oddaljene od naselja Čatež ob Savi. Tople vrelce so na področju današnjih term prvič odkrili leta 1797, a jih je leta 1842 preplavila Sava. Vrelci so bili ponovno odkriti 1854, v zdravilišče pa so jih začeli urejati v letu 1924. Glavne vrtine, ki se uporabljajo še danes, je za Terme Čatež v 70. letih lociral geofizik Janez K. Lapajne. (Vir: Wikipedia)

Ležijo na ravnem, kar že samo po sebi olajša gibanje z invalidskim vozičkom.

Parkirišč je dovolj in prav vsa so na ravnih tleh. Pred vhodom v zunanji bazenski kompleks, v bližini hotelov, trgovinic in lokala najdemo tudi zadovoljivo velika parkirišča za invalida. Malce manj širine in dolžine ponuja le parkirišče za invalida pri hotelu Terme.

Z vozičkom na elektromotorni pogon lahko prevozimo praktično celoten kompleks, ki nikakor ni majhen.

Dostopne so parkovne poti, bazenski kompleksi, okolica hotelov, številne prepletene poti med mobilnimi hišicami, asfaltirane ceste med počitniškimi hišicami, kjer so tudi takšne z urejeno klančino (ZDIS), zapeljemo se lahko med indijanske šotore (makadamska in travnata podlaga), ob jezeru s plavajočimi hišicami, čez most nad bazenskim kompleksom v novo zgrajeni kamp, ki ponuja kar 3.500 kvadratnih metrov sožitja z naravo. Vsekakor ogromno možnosti, da se bateriji v vozičku ali skuterju do večera izpraznita.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content