8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomIzlet z vozičkom: Sečovlje - Portorož

Izlet z vozičkom: Sečovlje – Portorož

Pri Letališču Portorož smo parkirali na mestu za invalida, se razložili in pričeli z našim sobotnim izletom z vozičkom in skuterjem.

S parkirišča začnemo svojo pot ob glavni cesti, kjer kmalu zavijemo v nizek podvoz desno, prevozimo mostiček in se po kolesarski stezi skozi drug podvoz vrnemo na asfaltirano pot, ki nas vodi skozi trsje vse do vhoda v Krajinski park Sečoveljskih solin. Lahko bi si ogledali tudi Krajinski park, a je bil v načrtu Portorož, zato smo zapeljali čez mostiček na desno in pot nadaljevali po cesti ob Kanalu Sv. Jerneja skozi Sečo v smeri Lucije. Cesta ni glavna, promet je umirjen in nič kaj gost. Po dobrih 2 kilometrih prispemo do znanega Gostišča Ribič, kjer se cesta konča in začne tlakovana sprehajalna pot ob morju, ki nas pripelje v Kamp Lucija. Skozi kamp nas vodi asfaltirana cesta, obdana z drevesi in senco. Od Lucije do Portoroža oz. portoroške plaže lahko izberemo široko sprehajalno-kolesarsko pot ob cesti ali pa se pri tenis igriščih približamo morju in nadaljujemo ob obali.

Ob obali bi lahko nadaljevali vse do Pirana, a si je potrebno vzeti več časa in biti prepričan v zmogljivost akumulatorjev, saj se je potrebno še vrniti nazaj do izhodišča.

Skupaj je, po aplikaciji, naneslo 16,4 km v obe smeri, povprečna hitrost, s postanki za fotografije in klepet, je znašala 3,8 km/h.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content