22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomPotep po Moravskih Toplicah

Potep po Moravskih Toplicah

Občina Moravske Toplice je znana predvsem po svojih istoimenskih toplicah oz. Termah 3000. Glavna panoga je turizem, saj ponujajo precej različnih nastanitev, termalno vodo, veliko golf igrišče, itd.

Zahvaljujoč geografski legi in dobro speljanih kolesarskih poteh, so Moravske Toplice primerne tudi za potepanja z (električnim) invalidskim vozičkom.

Avto smo parkirali na mestu za invalida pri Termah Vivat, od koder smo voziček na elektromotorni pogon po (neprometni) cesti pognali proti centru Moravskih Toplic in naprej mimo hotela Termal, skozi apartmajsko naselje do trim steze. Odvozili smo kratek krog po lepo utrjeni makadamski poti in v prijetnem gozdu odkrili fitnes na prostem.

Pot smo nadaljevali mimo igrišča za golf, mimo prostranih polj koruze, buč in žita do Mlajtincev, kjer je sledilo okrepčilo v Gostišču Oaza.

Elektromotorja sta voziček zapodila naprej po zelo neprometni glavni cesti in kasneje pločniku do Tešanovcev, kjer je apartmajsko naselje Panonska vas. Pločnik in kasneje kolesarska steza nato pripeljeta nazaj do Moravskih Toplic, kjer smo zavili še mimo hotela Ajda, bazenov Term 3000 ter skozi kamp nazaj proti Termam Vivat.

Števec vozička je zabeležil 10,7 prevoženih kilometrov (10,5 km po GPS-u).

Prijetno, ravninsko in premagljivo s polnimi akumulatorji.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content