23.2 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
DOSTOPNOIzlet z vozičkomIzlet z vozičkom: Iz Celja do Laškega

Izlet z vozičkom: Iz Celja do Laškega

Svojo pot začnemo na novem parkirišču v bližini železniške postaje v Celju. Pred odhodom še enkrat preverimo, da so akumulatorji invalidskega vozička ali skuterja zares polni, saj je pred nami skoraj 14 km poti.

Že takoj s parkirišča zapeljemo na lepo asfaltirano pot, katero na eno strani obdaja železniška proga, na drugi strani pa pogled krasi Savinja. Kmalu prečkamo lahko prevozen most čez reko Voglajno, nato pa nadaljujemo po cesti, ki k sreči ni preveč prometna. Kmalu se pripeljemo do parkirišča, ki pogosto služi za izhodišče vzpona na Celjsko kočo, kjer je na voljo tudi zasilno orodje za manjša popravila koles in podobnih prevoznih sredstev. Seveda upamo, da tega ne bomo potrebovali, a je vseeno dober občutek, če nas kaj takega “varuje” na poti. Nekaj časa še nadaljujemo po cesti, ki se kmalu pretvori v kolesarsko stezo.

V Tremerjih prečkamo Savinjo. Prečkanje naj poteka kar po cesti, saj robniki pločnikov niso na vseh straneh odrezani in tako lahko kaj hitro pridemo do prereke. Pot se nadaljuje po desni strani Savinje, po kolesarski stezi.

Tik preden se obrnemo, zopet prečkamo Savinjo – tokrat po novi brvi po kateri je speljana kolesarska steza. Na levi strani Savinje se nato naše “popotovanje” konča, saj v občini Laško (še) ni poskrbljeno za prijazno pot ob Savinji vse do zdraviliškega kompleksa. Ker si ne želimo vožnje po zavitih in hribovitih vaških cestah, se obrnemo in po isti poti vrnemo do izhodišča v Celju.

V obe smeri se nabere cca. 13,5 kilometrov. Vožnja je skoraj povsem ravninska, a ker poteka po soncu, priporočamo zaščitno pokrivalo in tekočino.

spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Skip to content