21.8 C
Hrastnik
četrtek, 23. 05. 2024
spot_img
MOBILNONa kolesihTerenski električni voziček, ki ni invalidski voziček

Terenski električni voziček, ki ni invalidski voziček

Jerry je znan po svoji iznajdljivosti in spretnosti s katerimi omogoča kvalitetnejše življenje svoji izbranki. Poleg številnih rešitev v domu, je tokrat posegel po predelavi električnih koles v zmogljiv voziček, ki (kot pravi sam) sploh ni invalidski voziček.

Za pogon skrbita dve električni kolesi, medtem ko je konstrukcija šasije plod lastnega znanja in idej.

Prototip oz. unikat, ki je bil izdelan za njegovo izbranko, je hitro prerasel v poslovno idejo. Not a Wheelchair je naziv blagovne znamke pod katero je dandanes na voljo na trgu. Seveda gre v Združenih državah vse skupaj precej hitreje in birokracija ni takšna ovira, kot bi bila na naših tleh. Od prvega prototipa do serijske proizvodnje je tako minilo dobro leto dni.

Not a Wheelchair je sposoben premagati neravne in slabše utrjene podlage, tudi sneg. Ob opcijskih dveh baterijah je tudi njegova avtonomija visoka. Vseeno pa snovalca opozarjata, da to res ni invalidski voziček in da je vožnja lahko nevarna – ne v smislu nevarnega vozila, temveč v smislu obvladovanja glede na stopnjo invalidnosti.

V ZDA je njegova osnovna cena 4.750 $, kar znese cca. 3.900 EUR. Cena z dvema baterijami se dvigne na slabih 4.500 EUR. Izbira se lahko med različnimi barvami in dvema tipoma pnevmatik.

Kdaj ali če bo kmalu na voljo tudi distribucija v Evropi, zaenkrat še ni znano.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content