16.8 C
Hrastnik
petek, 14. 06. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemSubaru Libero - kombi, ki se pri nas nikoli ni dobro prodajal

Subaru Libero – kombi, ki se pri nas nikoli ni dobro prodajal

Ko so se na spletu pojavile špekulacije in ugibanja, da Subaru pripravlja novo velikoprostorsko limuzino (potniški kombi), smo se spomnili, da to vsekakor ne bi bil njihov prvi kombi.

V zadnjem času so se na spletu pojavile fotomontaže z ugibanjem o možnem novem razredu, kamor bi posegel Subaru – razred družinskih velikoprostorskih limuzin oz. kombijev. Ali je v ozadju kaj resnice ali ne, je še preuranjeno govoriti, dejstvo pa je, da ta segment vozil v zadnjih letih beleži rast prodaje in bi mnoge znamke želele vzeti svoj kos pogače. Prodaja raste SUV in Crossover vozilom ter kombijem, medtem ko prodaja enoprostorcev in limuzin drastično pada.

A to vsekakor ne bi bil prvi Subarujev kombi. Od leta 1983 do 1998 je bil v proizvodnji Subaru Libero, na drugih trgih znan tudi pod imenom Domingo, Sambar, Sumo, E10 oz. E12 in Estratto. Spadal je v slengovsko imenovan “minivan” razred, saj je v dolžino meril okrog 3,5m. Poganjal ga je enak motor kot znanega Subaru Justyja, pogon pa je bil, kot se za to znamko spodobi, speljan na vsa štiri kolesa. 4WD je bil ročno preklopljiv s pritiskom na gumb na ročici menjalnika. Čeprav je od začetka proizvodnje minilo že 35 let, je dobro omeniti, da je bil Subaru Libero na voljo tudi s samodejnim ECVT menjalnikom, ki so ga kasneje povezali z novejšim S-AWD pogonom.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content