12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
MOBILNODogodkiSejem Agra 2019

Sejem Agra 2019

Obiskali smo 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra 2019 v Gornji Radgoni.

Sejem Agra je letos svoja težišča postavil predvsem na digitalizacijo, podeželsko mladino, mlade kmete, generacijsko pomladitev, hrano iz naše bližine, inovativnost, povezovanje, trajnostno gospodarjenje z gozdovi, kmetijsko tehniko za visoko učinkovitost in trajnostno kmetovanje ter na ekološko kmetijstvo. V lanskem letu je sejem obiskalo kar 117.000 obiskovalcev iz različnih bližnjih in daljnih držav, številko pa bodo morda letos še presegli.

Z vidika dostopnosti za invalida je organizacija in infrastruktura vredna pohvale.

Ob vhodu nas redarji usmerijo na poseben prostor na makadamskem parkirišču, ki je namenjen samo invalidom – in teh nas nikakor ni bilo malo. Oseba na invalidskem vozičku in spremljevalec imata prost vstop na sejmišče, ki meri preko 70.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. Celotna zunanjost, kot tudi vse dvorane, so dostopne z vozičkom na elektromotorni pogon. Sanitarije niso na vsakem koraku, še posebej ne tiste za invalida, a smo jih vseeno našli in tudi uporabili, saj hitro teče čas, če si želimo ogledati vse, kar se videti da. Poleg razstavnega programa, dogajanje spremljajo tudi strokovna predavanja ter zabavni in predstavitveni program. Za lačne in žejne ne zmanjka gostinskih ponudnikov.

Obisk sejma priporočamo vsakomur, ki ga vsaj malo zanima področje strojev, prehranjevalne verige, ekologije, urejanje okolice doma, ipd. Krog razstavljavcev in ponudba sta že bržkone večja od tiste na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content