25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNODogodkiRehacare 2014

Rehacare 2014

Letošnji mednarodni sejem Rehacare 2014 je potekal od 24. do 27. septembra in je sprejel 51.250 obiskovalcev, ki so oz. smo sejem obiskali iz različnih razlogov. V primerjavi z letoma poprej, je letos sejem obiskalo največ obiskovalcev. 8.100 obiskovalcev je v Düsseldorf pripotovalo iz tujine, tako kot tudi naša ekipa.

Sejem smo obiskali na njegov zadnji dan, v soboto, 27.9.2014. Na sejmišče smo prispeli takoj po njegovem odprtju, a je že bilo čutiti gnečo vozil, ki se je vila proti parkirišču znotraj kompleksa. Tako kot že leta poprej, so tudi tokrat poskrbeli za vrhunsko organizacijo in omogočili tudi voznikom invalidom nemoten dostop v neposredno bližini dvoran z razstavljavci. Parkirišče je bilo brezplačno, karta za vstop v samo sejmišče pa je stala 7 € na osebo.

Težko je opisati, kaj vse sejem oz. razstavljavci ponujajo in prikazujejo, ker so razstavni prostori res ogromni. Skupaj je sejem gostil 902 razstavljavca iz 36 različnih držav sveta. Videti je bilo moč mnogo rešitev za lažje vsakodnevno življenje, telesno nego in higieno, mobilnost, komunikacijo, prilagoditve bivanjskih objektov in bivanje samo, nasvete in rešitve za pedagogiko, izobraževanje in usposabljanje oseb s posebnimi potrebami, ponudbo delovnih mest in možnosti zaposlitve invalidnih oseb, pomen in pripomočke fizioterapije, ergoterapije in fizičnih treningov, širok spekter ortopedskih pripomočkov, bolniške nege in medicinske oskrbe, oblačil in zaščitne opreme, možnosti potovanj in dopustovanja brez ovir, predstavile pa so se tudi združevalne institucije, organizacije in ustanove. 

Manjkale niso niti novosti v ponudbi ročnih in električnih vozičkov, vključno z inovativnimi dizajni električnih skuterjev, kjer se je še povečalo število takšnih, ki nudijo tudi streho nad glavo. Če se osredotočimo na nam bolj znane znamke, moramo povdariti premierno predstavitev novega električnega vozička Permobil F5, ki je s svojim individualnim izgledom, udobnim sedežnim sistemom in tehnično dovršenostjo naravnost blestel na sejmišču. V živo smo si ogledali tudi serijo Etac E800, ki nas je prepričala s kakovostjo in izjemno prilagodljivo zasnovo, ki omogoča uporabo vozička v vozilu, v stanovanju, zavidljive lastnosti pa pokaže tudi na terenu.

V eni dvorani so se predstavili vse številnejši predelovalci vozil, med katerimi velja izpostaviti dva vodilna – Paravan in Zawatsky, ki sta (poleg podjetja Sodermanns) omogočala tudi testne vožnje z njunima sistemoma vožnje preko “joysticka”. Paravan ponuja njihov sistem Space Drive II, Zawatzky pa je predstavil dodelan Joysteer. Oba sistema sta vrhunska in vozniku z gibalno oviranostjo omogočata popoln nadzor nad vozilom, udobno in suvereno vožnjo in več ali manj vsakomur omogočata vožnjo vozila. Podjetje Paravan je med drugim predstavilo tudi povsem nove prilagoditve na vozilih Citroën Jumpy (oz. Peugeot Expert) in Mercedes-Benz razred V. Zawatzky pa je na ogled postavil prilagojen “CenterVan” Lancio Voyager z luksuzno opremo.

Napredek je viden tudi na negovalnih posteljah za domačo uporabo, saj skoraj vse ponujajo več kot samo 3-smerno nastavljanje s pomočjo daljinca. Vsak ponudnik je na ogled postavil tudi postelje, ki omogočajo kotni dvig (po principu stojke). Ogledali smo si tudi ogromno transportnih vozičkov in vozičkov za težje gibalno ovirane otroke, ki nudijo maksimalno udobnost in skrbijo za čim pravilnejšo držo otroka v “sedežu”. Precej se je povečalo tudi število ponudnikov pripomočkov iz azijskih držav, predvsem Kitajske, kateri ponujajo (na primer) električne invalidske vozičke že od 990 € naprej.

Organizatorji so zadnji dan sporočili tudi rezultate ankete, ki so jo vse dni izvajali med obiskovalci. Le-ta je pokazala, da nas je kar 96% takšnih, ki smo zadovoljni z videnim na sejmu Rehacare in se bomo še vračali nanj.

Naslednja priložnost bo čez dobro leto, ko bo med 14. in 17. oktobrom Rehacare 2015 ponujal odprta vrata.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content