17.5 C
Hrastnik
torek, 26. 09. 2023
spot_img
AKTIVNONasvetiPreizkusili smo SPAR ONLINE

Preizkusili smo SPAR ONLINE

Preizkusili smo osebni prevzem v trgovini Spar Online v Ljubljani.

Spar Slovenija je že nekaj časa pripravljal spletno trgovino, ki omogoča osebni prevzem izdelkov ali dostavo na dom. Pri takšnem nakupovanju so prednosti predvsem v tem, da nam vzame zelo malo časa (nakupujemo lahko zvečer in blago prevzamemo drug dan), je cena artiklov popolnoma enaka kot v fizični trgovini in omogoča samostojne nakupe gibalno oviranim invalidom, ki zmorejo samostojno vožnjo. A tudi tisti, ki ne zmorejo vožnje, se verjetno počutijo bolje, če nakup opravijo povsem sami in nekoga pošljejo samo na prevzem, kot pa da vse prepuščajo drugim.

V spletni trgovini Spar Online se najprej registriramo in nato izberemo izdelke, ki jih želimo kupiti. Izdelke lahko po želji tudi samo naročimo in plačamo ob prevzemu, vendar je, predvsem z vidika gibalno ovirane osebe, bolje plačilo opraviti ob naročilu, da lahko kasneje izdelke dejansko samo prevzamemo. Ob naročilu tudi izberemo datum in časovni okvir prevzema. V tistem času bodo namreč naši izdelki pripravljeni na prevzem.

Ko zapeljemo na enega izmed treh prevzemnih mest (da, prevzemna mesta s terminali so samo tri, ostalo je zaenkrat namenjeno parkiranim službenim vozilom, ki izvajajo dostavo na dom znotraj Ljubljane), moramo na terminalu skenirati SPAR Plus kartico, QR kodo naročila ali vtipkamo številko naročila, ki ga predhodno dobimo na naš e-naslov. Terminali so majhni in robnik omogoča, da z vozilom zapeljemo skoraj popolnoma do čitalca kod, kar je zelo dobrodošlo tudi za tiste voznike invalide, ki težko iztegnejo oz. iztegnemo roko skozi voznikovo okno.

Po skeniranju kode počakamo na zaposleno osebo, ki nam do vozila dostavi naše naročene in kupljene izdelke. Po dogovoru seveda zaposlena oseba zloži izdelke v prtljažnik vozila, tako da invalidu ni potrebno izstopati iz svojega avta.

Nato samo še odpeljemo in že smo samostojno opravili nakup.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content