25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceOVIRANtlon 2023 vabi na preizkušnjo

OVIRANtlon 2023 vabi na preizkušnjo

V četrtek, 21. 9. 2023, vabljeni na OVIRANtlontriatlon z ovirami, s katerimi se osebe z različnimi oviranostmi srečujejo v vsakdanjem življenju – ki bo potekal med 10.00 in 17.00 uro na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Dogodek organizira Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana (SOAKO) skupaj z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, udeležili pa se ga bodo tudi v Zavodu Brez ovir.

Obiskovalci bodo imeli možnost sodelovati na poligonu z različnimi sklopi ovir, preizkusili pa bodo lahko tudi uporabo javnega avtobusa LPP z vidika potnikov z oviranostmi. Ekipa Zavoda Brez ovir bo javnost ozaveščala o evakuaciji gibalno oviranih oseb v primeru požara, poplav, potresa ali drugih izrednih razmer. Izvedli bodo tudi prikaz evakuacije osebe po stopnicah s pomočjo evakuacijskega stola in posebne blazine.

Dogodek želi spodbuditi razmišljanje javnosti o tem, kako lahko okolje, v katerem živimo, izboljšamo, naredimo prijaznejše in dostopno vsem.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content