9.7 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
MOBILNODogodkiOmogočamo mobilnost: Prvič, a ne zadnjič

Omogočamo mobilnost: Prvič, a ne zadnjič

V petek, 16. junija, se je v organizaciji podjetja AMK Servis odvijal dogodek »Omogočamo mobilnost«, ki je na enem mestu prikazal in predstavil možnosti prilagajanja vozil po meri invalidov.

Vse skupaj se je začelo ob 9:00, ko se je na dvorišču pred delavnico podjetja AMK Servis, v Industrijski coni Vič, dvignil vhod v pokrit šotor.

V velikem šotoru sta svoj prostor našla poglobljen in prilagojen za prevoz invalida VW Caddy ter Fiat Doblo s povišano streho in linearnim elektrohidravličnim dvigalom. Družbo jima je delal še Renaultov kombi, v katerem je bil med drugim nameščen tudi sistem Turny Evo. Videli smo tudi prostor z različnimi pritrjevalnimi pasovi in varnostnimi pasovi, manjkala pa ni niti samodejna vpenjalna postaja Q’Straint QLK.

Strankam ne ponujamo samo prilagoditev, ampak tudi skrbimo za servisiranje predelav in ob morebitni okvari z mobilno enoto pridemo do stranke in poskušamo odpraviti napako na licu mesta,” je poudaril Marko Krmavnar, direktor podjetja AMK Servis.

Produkte podjetja smo lahko videli tudi na zunanjem prostoru, kjer je ponudbo dopolnjeval poglobljen Citroën Berlingo ter kombi vozilo z najrazličnejšimi elektrohidravličnimi dvigali.

Dogodek je popestril znani radijski tandem Klepač in Gustinčič iz Radia 1. Poskrbela sta tako za animacijo kot tudi za intervjuje ter predstavitve podjetja in posameznih produktov. Obiskovalci so tako na enem mestu dobili informacije o želenih prilagoditvah, nasvete s strani Marka Krmavnarja, ki je strokovonjak na področju prilagoditev vozil, praktično so lahko preizkusili več vrst dvigal, poglobitev vozil in spoznali najnovejše upravljalne ročice ter ostale pripomočke za lažjo vožnjo. Za časa našega obiska, je tudi naša ekipa z veseljem podelila kakšen praktičen nasvet pri izbiri in postopku nakupa vozila.

Gostitelja, zakonca Krmavnar, sta poskrbela, da se je vsak obiskovalec na njihovem “hišnem sejmu” počutil sproščeno in prijetno. Na voljo je bilo tudi ogromno brezplačnih prigrizkov in pijače.

Dogodek Omogočamo mobilnost se je zgodil prvič. Bil je prvi tovrstni dogodek na slovenskih tleh, ki pa, po odzivih obiskovalcev sodeč, ne sme biti zadnji. Tudi glavni organizator se že veseli naslednjega dogodka, za katerega že imajo v glavi nekaj novih zamisli, da se le-ta še dodatno izboljša. “Želimo si dogodek še razširiti, obiskovalcem ponuditi še več in pritegniti še večje število invalidov in njihovih svojcev, da si ogledajo, kaj ponujamo in s čim si lahko olajšajo življenje,” je za mojaPot.net dejala Andreja Krmavnar. 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content