25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOJA POTObvestilaNaš drugi rojstni dan

Naš drugi rojstni dan

Društvo za mobilnost invalidov Moja pot v četrtek, 29. 10. 2021, obeležuje svoje drugo leto uradnega obstoja.

29. oktobra, leta 2019, se je Društvo Moja pot pojavilo v uradnem seznamu društev v Republiki Sloveniji.

Prvo in drugo leto obstoja nas spremlja covid-19 epidemija. A to ne pomeni, da ne “migamo”. V zadnjem letu delovanja smo izvedli zbor članov preko videokonference. Zbor članov je potrdil plan aktivnosti in finančni načrt za leto 2021. Večina aktivnosti je realiziranih, vključno s pobudo člana, da srečanje izvedemo v mesecu septembru, ko nas še lahko pogreje sončni žarek.

Tako smo se člani, podporni člani in podporniki društva srečali septembra na Moja pot pikniku v Hrastniku. Lahko rečemo, da smo imeli srečo z vremenom, čeprav dan ni prekipeval od visokih temperatur. A bilo je lepo, sproščeno, zabavno in prepleteno z odlično hrano. Rezultati ankete, ki kažejo 100 % željo po ponovni udeležbi na društvenem srečanju, nam dajejo potrditev in nov zagon.

Z mesecem marcem smo na splet postavili povsem novo spletno stran mojaPot.net, ki je modernejša, varnejša in preglednejša. Še vedno vsebuje prispevke in novice o mobilnosti, aktivnosti in dostopnosti, dodali pa smo še posebno rubriko, kjer lahko prebirate in spremljate društvena obvestila.

PayPal nam omogoča pridobivanje finančnih donacij preko QR kode. To smo seveda izkoristili in s tem olajšali in modernizirali morebitne donacije. Ob skeniranju QR kode s pametno napravo, nas samodejno popelje v sistem PayPal, kjer izberemo ali vpišemo želen znesek donacije društvu.

Sodelovali smo in še vedno sodelujemo z INUK inštitutom pri nadgradnji in približevanju dostopnega turizma v lokalnem okolju.

Na Planinski zvezi Slovenije so nam predstavili sedaj že znane inkluzijske pohode v okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo. V prihodnosti se pripravlja tudi aplikacija, ki bo olajšala in približala izbiro (planinske) poti za gibalno ovirane.

Poletje in začetek jeseni smo posvetili pripravi na akcijo s katero bomo v prihodnjem letu opozorili širšo javnost na pomen rumenih črt na parkirnih prostorih za invalida ter na težavo, ki se povzroči s parkiranjem preblizu vstopa v vozilo invalida.

Še vedno nadaljujemo in bomo nadaljevali z uresničevanjem pobude za dopolnitev Pravilnika o prilagoditvi vozil, kjer si želimo predvsem popravkov oz. dopolnitev pri Listi prilagoditve vozila. Vsi samostojni vozniki invalidi s težjo gibalno prizadetostjo, ki potrebujemo zelo zahtevne prilagoditve, ki se izvajajo v tujini (kot npr. vožnja preko upravljalne ročice – »joystick«), potrebujemo povsem individualne prilagoditve po prilagoditvenem načrtu predelovalca, kjer pa prihaja do zelo visokih denarnih razlik med načrtom dejanske prilagoditve in načrtom izdelanim po PV-jih na URI SOČA, kar uporabniku onemogoča enakovredno udejstvovanje v neodvisni mobilnosti.

Leto 2021 mineva predvsem v znamenju modernizacije spletne strani mojaPot.net, papirologije in pridobivanja izkušenj na področju razpisov ter načrtih za leto 2022,” je ob obletnici dejal zastopnik društva Moja pot Marko Kušar in dodal: “Jesen bo minila v pripravi na pridobitev statusa društva v javnem interesu, nato pa bodo stekle priprave na splošno akcijo ozaveščanja o težavah, ki jih lahko povzročijo nepravilno oz. preblizu parkirana vozila, ki invalidom onemogočijo vstop v vozilo. Vzporedno pa se že snujejo ideje o prireditvi Mobilnost brez ovir 2022.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content