10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemID. Buzz sprejema naročila

ID. Buzz sprejema naročila

Pretekli petek se je v Nemčiji pričela prodaja modela ID. Buzz.

Petsedežni ID. Buzz bo po vsej Evropi najprej naprodaj v bogato opremljeni različici Pro, sočasno z njim pa bo na trg prišel tudi ID. Buzz Cargo. Oba modela sta serijsko opremljena s popolnoma poveza­nim infotainment sistemom, večfunkcijskim volanom, LED-žarometi, avto­matsko klimatsko napravo, tempomatom in asistenčnimi oz. opozorilnimi sistemi, kot sta Car2X in asistenca za zaviranje v sili Front Assist (pri modelu ID. Buzz Pro je dodatno serijsko na voljo še sistem Lane Assist).

Litij-ionska baterija ima kapaciteto 77 kWh (82 kWh bruto) in zagotavlja, da zadaj vgrajeni elektromotor s 150 kW (204 KM) iz mirovanja razvije navor 310 Nm. Poraba po kriterijih WLTP znaša 20,6 kWh/100 km (Cargo: 20,4 kWh/100 km), medtem ko doseg meri do 423 kilometrov (Cargo: 425 kilometrov). Na polnilnem stebričku za hitro polnjenje z enosmernim tokom se baterija pri maksimalni polnilni moči do 170 kW od 5 do 80 odstotkov svoje kapacitete napolni v pribl. 30 minutah.

S ponudbo dodatne opreme je ID. Buzz mogoče prilagoditi individualnim potrebam in željam. Pri tem so poleg klasičnih elementov, kot so pomična vlečna kljuka (z elek­tričnim odklepanjem) ter platišča in pnevmatike v sedmih kombinacijah (letna platišča v velikostih 18, 19, 20 in 21 palcev, zimska platišča v velikostih 18 in 20 palcev), na voljo tudi različni paketi, ki občutno poeno­stav­ljajo konfiguracijo ID. Buzza Pro. Na voljo je kar 8 različnih predpripravljenih paketov in 11 barv.

Cena za ID. Buzz Pro se v Nemčiji začne pri 64.582 EUR.

Predprodaja obeh modelov v Sloveniji steče konec meseca junija.

Prilagoditve za invalide

Ker smo bili mnogo let vajeni na številne rešitve Volkswagnovih gospodarskih vozil, ki so prijazne do naknadnih prilagoditev za invalide, bomo tokrat pri modelu ID. Buzz najbrž razočarani.

Za podrobne ugotovitve je še prezgodaj, a dejstvo, da gre za popolnoma električno gnano vozilo, že razblini več ali manj vse upe po zahtevnejših prilagoditvah za samostojno vožnjo. Pogled na tehnične karakteristike ne daje obetov niti za prevoz osebe na invalidskem vozičku – ID. Buzz je krajši od modelov T4, T5 in T6, krajši tudi od modela T7, vsekakor pa je nižja njegova notranja višina, ki meri zgolj 118 cm.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content