5.7 C
Hrastnik
petek, 01. 12. 2023
spot_img

Hotel Špik

V osrčju Alp, pred vsem dobro poznano Kranjsko Goro, se v Gozd Martuljku nahaja invalidom prijazen Hotel Špik.

Okolica hotela in kampa je ravninska, kakršna so tudi parkirišča za invalide, ki so asfaltirana in se nahajajo blizu vhoda v hotel.

Z invalidskim vozičkom, pa naj bo ta na ročni ali elektromotorni pogon, imajo urejene dostope in prehode. V novejšem delu je na voljo tudi soba za invalida z večjo prostornostjo in prilagojeno kopalnico. Tudi dvigalo je večje v novejšem delu hotela. Dostop je urejen do restavracije in celo v prehodu med novejšim in starejšim delom.

Hotel Špik ponuja tudi bazenske storitve. Dostop do bazenov je za invalide speljan skozi steklena vrata, do posameznih bazenov pa vodijo klančine. Na voljo je stol za dostop v bazen oz. premično bazensko dvigalo, ki omogoča dostop v vse bazene.

Pozabili niso niti na sanitarije za invalide.

Poleg zgledno urejene dostopnosti v hotelu, je potrebno omeniti idilično, mirno in predvsem dostopno okolico. Z vozičkom se lahko brezskrbno zapeljemo po bližnjem kampu, lahko pa se odpravimo po kolesarski poti do Kranjske Gore (6 km) ali, za tiste z zmogljivejšimi baterijami, celo do Planice (13 km).

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Prenočišče
Kopališče
Dostopnost preverjena julija 2022.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena julija 2022.Hotel Špik
Skip to content