10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceDruštvo Moja pot na snemalnem dnevu

Društvo Moja pot na snemalnem dnevu

V nedeljo, 27. 3. 2022, je na dveh lokacijah potekalo snemanje zaigranih neprijetnih situacij, s katerimi se v prometu oz. na parkirišču srečujemo (predvsem) samostojni vozniki invalidi.

V okviru projekta Pomisli, predno (za)parkiraš, smo v društvu Moja pot organizirali snemalni dan, na katerem smo posneli štiri različne, a dokaj vsakdanje, situacije zaparkiranja. Nedavno izvedena anketa je pokazala, da se je že kar 87 odstotkov voznikov invalidov v preteklosti že srečalo z neprijetnim zaparkiranjem, ki zahteva (lahko tudi) večurno mučno čakanje na rešitev problema.

Posneli smo štiri situacije, ko invalid pravilno parkira svoje vozilo, nato pa nekdo parkira površno in nepremišljeno čez črto, na rumen otok med parkirnimi mesti za invalida ali na drug način pusti premalo prostora gibalno ovirani osebi za ponovni vstop v vozilo. Snemali smo v Laškem in v Celju, kjer smo izkoristili nedavno začrtana bočna parkirišča za invalide.

Pri snemanju so med drugim sodelovali tudi bivši motokrosist Maks Mausser, glasbenik in pevec Jaka Hliš ter Denis Vučak, pevec in član skupine Game Over.

V nastajanju je tako več video vsebin, s katerimi želimo širšo javnost opozoriti in informirati o pomenu širših parkirnih mest za invalida in s kampanjo pozitivno prispevati h kulturi parkiranja.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content