9.7 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceDopust v tujini v covid časih

Dopust v tujini v covid časih

Že več kot leto dni se večino naših dejavnosti prepleta s protikoronskimi ukrepi. Z njimi se srečujemo doma, v službi, na dopustu in v tujini.

Situacije se spreminjajo, a to še ne pomeni, da moramo čakati na “boljše čase” med štirimi stenami. Za pomoč pri načrtovanju poti nam je v veliko pomoč aplikacija Re-Open EU.

Po njej lahko brskamo preko računalnika, še bolj priporočljivo pa si jo je namestiti na pametni telefon – na voljo je za operacijska sistema iOS in Android.

Re-Open EU se osvežuje s podatki na 24 ur in je (preverjeno) ažurna. Označimo državo iz katere se opravljamo in izberemo ciljno državo. Tudi države skozi katere se samo peljemo proti cilju si določimo. Aplikacija nam nato za vsako državo posebej izpiše trenutno veljavne pogoje za vstop.

Na pot se v vsakem primeru odpravite samo z ustrezno dokumentacijo – potrdilom o cepljenju, prebolelosti ali z negativnim testom. Na spletni strani zVem so že na voljo tudi nova EU digitalna covid potrdila s QR kodo.

Spoštujte ukrepe, ki veljajo v ciljni državi in bolj kot medijem zaupajte uradnim pogojem in izjemam v aplikaciji ali na spletnih straneh državnih organov.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content