8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
MOBILNODogodkiCeljski sejem štirih 2017

Celjski sejem štirih 2017

Celjski sejem te dni gosti štiri sejme – Avto in vzdrževanje, Moto boom, Gospodarska vozila in Logistika.

Kot smo že vajeni iz preteklih let, je tudi tokrat celjsko sejmišče združilo štiri sejme, katerim sta skupni točki transport in vzdrževanje jeklenih konjičkov.

Sejem je, v primerjavi z nedavnim avtomobilskim salonom v Ljubljani, dobro organiziran, obogaten s številnimi obsejemskimi dogodki in ponudbo ter lahko dostopen tudi za gibalno ovirano populacijo obiskovalcev.

Zunanji razstavni prostori ponujajo prostor velikim gospodarskim vozilom in prevoznikom. Med njimi velja še posebno omeniti K Bus, ki je na sejem pripeljal zgledno prilagojen avtobus za prevoz oseb na invalidskem vozičku. Tudi Iveco je na ogled postavil nov model avtobusa na hibridni pogon, ki sprejme potnika na invalidskem vozičku.

V dvorani L se v pritličju predstavljajo ponudniki servisiranja vozil, vulkanizerski opremljevalci, ponudniki avto čistil, prodajalci in zastopniki dodatne opreme, ipd. Ko se z dvigalom povzpnemo na zgornjo etažo dvorane, se pred nami zvrsti večina avtohiš iz Celja in okolice, ki na ogled postavljajo novosti in ponudbo svojih prodajnih avtomobilskih znamk. Avtohiša Drev se bohoti s Seat Leonom ST Cupra, Seat Ateco, Seat Alhambro, itd. Sledi ji Avto center Celeia z Opli ter Avto Celeia s Peugeoti – med njimi tudi novi 5008, avto leta 3008, 2008 in drugi. Selmar na ogled postavlja asortiman modelov znamk Mazda, BMW in Citroën. Poglede privablja tudi povsem novi Honda Civic, ki družbo dela ostalim Hondam, Fordom, Mercedesem in Škodam pod okriljem Avtohiše Čepin. Krog po zgornjem nadstropju dvorane L sklene Fri-Mobil s Suzukiji in Toyotami. Pri slednjih smo pogrešali novi Proace, ki bi bil zanimiv predvsem z vidika dodatnih potencialnih prilagoditev za prevoz ali samostojno vožnjo gibalno ovirane osebe.

Dvorano K so napolnila lažja gospodarska in dostavna vozila znamk Volkswagen, Peugeot, Ford in Renault. Tudi pri Volkswagnu smo pogrešali potniško izvedenko Transporterja, manjkala sta tudi Caravelle in Multivan – skratka tisti modeli, ki bi bili zanimivejši za prilagoditve. So pa zato več ponudili in pokazali pri Fordu, kjer je poleg Tournea Courier in Tournea Connect stal Tourneo Custom s samodejnim menjalnikom, katerega smo pobližje spoznali že na ljubljanskem avtomobilskem salonu.

Motoristični navdušenci na svoj račun pridejo v dvorani D, kjer poteka sejem Moto boom. Ob sami dvorani se lahko dogovorite tudi za testno vožnjo z motorji Harley-Davidson.
V sklopu sejma potekajo tudi ostale testne vožnje, off-road poligon, adrenalinski trening motocross voznikov, spretnostna vožnja, preizkus samodejna parkiranja s prikolico z novim Crafterjem, preizkus Fordovih sistemov za pomoč vozniku, predstavitev delovanja sistema za samodejni izklop smernikov za motorje – Smart turn system, itd. Sejem je tudi prizorišče slovesne razglasitve slovenskega gospodarskega vozila leta 2017.

Pozornost privablja tudi razstavljen produkt (formula) projekta Formula Student, ki je največje tekmovanje na svetu za študente inženirskih ved, ki s svojim znanjem, izkušnjami ter pod okriljem univerz in svojih pokroviteljev in donatorjev vsako leto tekmujejo v izdelavi dirkalnika in v različnih cestno-hitrostnih preizkušnjah. Univerza v Mariboru na ogled postavlja svoj dirkalnik.

Na celotnem prizorišču so tudi gostinski ponudniki, ki poskrbijo za zadovoljstvo želodca in grla. Po vstopu na sejmišče kaj kmalu najdemo tudi ponudbo Coffee-To-Go, prigrizke in okrepčila si lahko privoščimo tudi znotraj dvoran.

Dogodek je povsem dostopen gibalno oviranim osebam. Takoj ko zavijemo z glavne ceste k vhodu, nas odgovorne osebe usmerijo k parkiriščem rezerviranim za osebe na invalidskem vozičku, ki so neposredno ob vhodu v sejmišče. Parkirišče je seveda brezplačno. Vsi zunanji prostori sejmišča so brez arhitektonskih ovir, enako velja za vstope v dvorane. Tla v dvoranah so ravna in ne “presenečajo” s strmimi in nestabilnimi instant rešitvami za prehod iz enega nivoja na drug nivo višine, kot je navada na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V dvoranah so tudi sanitarije za invalide, ki so dostopne in jasno označene.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content