25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceBrezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem

Z mesecem julijem družba LPP v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, UKC Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana začenja pilotni projekt prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v klinike, ki delujejo pod okriljem UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana, v času izvajanja pilotnega projekta pa bo sofinanciran iz evropskih sredstev projekta TRIBUTE – inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE,” so zapisali na spletni strani LPP.

Širina vstopnih oz. izstopnih vrat je zadostna tudi za invalidski voziček osnovnih dimenzij. Svetujemo, da ob naročilu prevoza preverite, ali dimenzije vašega vozička ustrezajo širini vrat vozila.

Naročilo prevoza

Za prevoz s Klinko Kavalirjem je potrebno poklicati na telefonsko številko 041 504 400, ki je aktivna vsak delovni dan med 6.30 in 19.30. Naročilo prevoza se lahko naroči med dvema točkama znotraj območja UKC LJ in Onkološkega inštituta LJ.

“Uporabniki se lahko od doma na pot podjo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopijo na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih  Klinko Kavalir brezplačno popelje do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja tudi za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Tem priporočamo parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini (priporočamo parkiranje na parkirišču Povšetova, s katerim upravlja JP Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o.),” dodajajo na LPP.

FotoLPP
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content