24.5 C
Hrastnik
četrtek, 25. 07. 2024
spot_img
ArhivZawatzky pripravlja nov CenterVan

Zawatzky pripravlja nov CenterVan

Na letošnjem Rehacare sejmu v Düsseldorfu bo podjetje Mobilcenter Zawatzky predstavilo svoj nov CenterVan.

CenterVan je vozilo, ki je popolnoma prilagojeno samostojnemu vozniku invalidu za neposredno vožnjo z invalidskega vozička. Zaradi poglobljenega dna vozila omogoča vstop in manevriranje v vozilu skoraj vsakomur, saj je višina zadostna tudi za visokorasle invalide, kot tudi za tiste, ki imajo malenkost višji oz. standardno višino električnega invalidskega vozička.

Dolga leta je na tem področju kraljeval Chrysler Voyager, ki je zaradi svoje osnovne konstrukcije omogočal precejšnjo poglobitev, obenem pa navduševal s preprosto armaturo, ki ni motila “parkiranja” vozička na voznikovo mesto. Tudi Mobilcenter Zawatzky je (oz. še ima) za svoj CenterVan v osnovi vozilo Chrysler Voyager, katerega sem imel priložnost peljati tudi sam. Vsak uporabnik njihovih prilagoditev (predvsem uporabniki sistema Joysteer) mora najprej z njihovim vozilom opraviti testiranja, na podlagi katerih se uporabnik lažje odloči katera in kakšna prilagoditev mu najbolj odgovarja.

A Voyagerja bo kmalu zamenjal nov CenterVan, izdelan na podlagi novega VW T6. S poglobitvijo poda so notranjo višino dvignili na 145 cm, kar zadostuje za veliko večino aktivnih voznikov invalidov. Vozilo bo uradno premierno predstavljeno na letošnjem sejmu Rehacare 2016 v Düsseldorfu.

VW T6 CenterVan by Zawatzky

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content