25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivWings for Life World Run tudi v Ljubljani

Wings for Life World Run tudi v Ljubljani

Wings for Life World Run je zabaven tek oz. maraton na katerokoli razdaljo. Letos se bo zgodil 8. maja ob 13:00 po lokalnem času. 

Wings for Life World Run se prične v istem trenutko po vsem svetu – v Ljubljani ob 13:00. 30 minut po samem startu se na traso zapeljejo zasledovalna vozila, ki prehitevajo tekače vse dokler ni ujet še zadnji tekač ali tekačica. Zato se lahko mirno reče, da je to dobrodelni tek na poljubno razdaljo. Dobrodelni zato, ker je 100 odstotkov vseh pobranih startnin namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave na področju poškodb hrbtenjače. Tekači na Wings for Life World Run startajo ob natanko istem času na številnih lokacijah po svem svetu oziroma kot samostojni tekači s pomočjo aplikacije Selfie Run za pametne telefone. Tekači in uporabniki invalidskih vozičkov tekmujejo drug ob drugem.

Slovenska trasa teka Wings for Life World Run se bo že tretje leto zapored pričela tudi v Ljubljani. Trasa bo potekala v smeri Kamniško-Savinjskih Alp, mimo Domžal, Kamnika, Cerklja na Gorenjskem, Smlednika,… dokler ne bo ujet zadnji tekač na trasi. 

Lokalni partnerji dogodka v Sloveniji so letos Adriatic Slovenica, Renault Slovenija, Planet TV in SiOL net.

Podrobnosti dogodka najdete tudi na uradni spletni strani Wings for Life World Run.

 

Vir: Wings for Life World Run

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content