25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivVW predstavlja nove rešitve za invalide

VW predstavlja nove rešitve za invalide

Na osnovi modelske palete znamke Volkswagen Gospodarska vozila izdelovalci nadgradenj na mednarodnem salonu IAA predstavljajo svoje rešitve za nadgradnje in predelave.

Na mednarodnem avtomobilskem salonu gospodarskih vozil v Hannovru, Volkswagen predstavlja tri novosti na področju prevoza in/ali samostojne vožnje gibalno ovirane osebe.

Multivan

AMF-Bruns premierno predstavlja novo kasetno dvigalo K70. To je izredno nizko dvigalo z veliko dvižno ploščadjo, ki je primerna tudi za široke invalidske vozičke. Dvigalo K70 je vgrajeno v spodnjo stran modela Volkswagen Multivan in zaradi svoje izjemno nizke zasnove (le 70 milimetrov) sodi med najnižja pod dno nameščena dvigala na trgu. Z nosilnostjo 300 kilogramov in veliko dvižno ploščadjo je dvigalo K70 primerno tudi za široke električne invalidske vozičke. Ker je kaseta nameščena ob strani pod vozilom, ne ovira niti dostopa niti uporabe potniškega dela vozila. Upravljalni element je osvetljen, vodoodporen in odporen proti udarcem, opcijsko pa upravljanje lahko poteka tudi prek Bluetooth daljinskega upravljalnika ali aplikacije.

Caddy Maxi

Model Caddy Maxi “Flat Floor” družbe Mobitec se ponaša s še posebej široko odprtino na zadku. V tem večfunkcijskem prostorskem čudežu imajo dovolj prostora tudi široki invalidski vozički. Zaradi skoraj ravne zasnove dna z le tremi stopinjami nagiba je mogoče osebe v invalidskem vozičku udobno zapeljati v Caddy Maxi “Flat Floor” s široko odprtim zadkom. Med vožnjo je oseba v invalidskem vozičku zavarovana s pod¬trebušnim in diagonalnim ramenskim varnostnim pasom, dodatno pa sta s pomičnim zadrževalnim sistemom zavarovana še glava in hrbet.

Crafter

Na podlagi Crafterja 50 znamka Volkswagen Gospodarska vozila v sodelovanju z izdelovalcem nadgradenj ATLAS predstavlja konceptni minibus. V takšnem Crafterju je prostora za 22 oseb. Vanj prek klančine lahko zapeljejo tudi osebe v invalidskih vozičkih (ob ustrezno manjšem številu potnikov). Crafter je opremljen z dvojno zastekljenimi stekli in stranskimi dvokrilnimi električnimi dvižnimi vrati. V notranjosti vozila za udobje med drugimi poskrbijo klimatska naprava, infotainment sistem in notranja osvetlitev. S svojo velikostjo in nizkimi obratovalnimi stroški je tako predelani Crafter privlačen koncept za prevoz potnikov v mestnih središčih.

Vir: Porsche Slovenija

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content