15.9 C
Hrastnik
četrtek, 13. 06. 2024
spot_img
DOSTOPNOProsti časVodomčev gaj

Vodomčev gaj

Vodomčev gaj najdemo v vasi Cerovo pri Grosupljem. Živalskim in rastlinskim vrstam s prepletom življenjskih okolij mokrišč, travnikov, mejic in kulturne krajine nudi prijeten dom. Obiskovalcem pa v čudovitem okolju omogoča doživetje zelenega objema narave.

Za obisk je potrebna predhodna najava, kjer moramo sporočiti, da se ogleda udeležuje tudi gibalno ovirana oseba. Obisk je voden.

Do Vodomčevega gaja vodi makadamska pot, katero lahko gibalno ovirana oseba premaga z vozilom. Takoj po vstopu v gaj je strma pot, ki je za invalidski voziček skorajda prestrma – prijazno osebje nam je dovolilo, da tudi ta del premagamo z avtom.

Po parkiranju na ravni travnati površini ob jezeru, je sledil voden ogled. Tla so travnata, a ravna in trdna. Dostopni so tudi leseni mostički oz. pomoli. Vse učne table in slike so na primerni višini. Invalidski voziček na elektromotorni pogon je brez težav prevozil ves ravninski del poti, kljub temu, da nas je vmes ujela ploha in rahlo razmočila tla.

Približno 20 % vodenja je na hribovitem delu in zaradi prevelike strmine nedostopen. Se pa ves del vidi od daleč, kar omogoča osebju, da nam predstavi vso rastlinje in arhitekturo.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content