26.2 C
Hrastnik
torek, 03. 10. 2023
spot_img
ArhivVabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc

Vabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc

V četrtek, 9. novembra 2017 ob 19:30, vabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc v dvorano Tri lilije Laško.

Na dobrodelnem koncertu v dvorani Tri lilije Laško, bodo za dober namen nastopili: Okrogli muzikanti, Nuša Derenda, Modrijani, Gadi, Kvintet Dori, Ans. Akordi, Ans. Unikat in skupina M.J.A.V.

Tinkara Polanc se je rodila 22. maja 2017 z redko genetsko boleznijo, ki se imenuje Apertov sindrom. Apertov sindrom se pojavlja pri enem od 50.000 do 100.000 rojenih otrok. Povzroči spremembe v razvoju kosti lobanje in obraza, saj se lobanjske kosti začnejo prehitro zaraščati. Otroci, ki se rodijo z Apertovim sindromom, imajo zato spremenjeno obliko glave. Poleg tega, da je prizadet razvoj lobanjskih in obraznih kosti, lahko pride tudi do razcepa trdega in mehkega neba, zajčje ustnice ter do zraščanja prstov na rokah in nogah.

Zdravljenje je operativno. Taki otroci morajo biti v obdobju razvoja večkrat operirani. V prvi fazi, da imajo možgani dovolj prostora za rast in razvoj ter v drugi fazi da dosežejo čim bolj normalen izgled. Tinkaro je Apertov sindrom prizadel na večih področjih. Tinkara ima nepravilno rast lobanje in obraznih kosti, razcep trdega in mehkega neba ter zaraščene prstke na rokah in nogah. Zaradi tega Tinkaro v prihodnosti čaka veliko operacij. Najtežje operacije, operacije lobanje in obraznih kosti, pa jo čakajo v tujini in sicer v Franciji. Sprva bo Tinkara operirana v Lyonu, kjer ji bodo operirali zadnji del lobanje, kasneje pa v Parizu, kjer ji bodo operirali sprednji del lobanje in obrazne kosti. 

Vsaka takšna operacija v tujini pomeni za nas en mesec bivanja v tujini. To pa pomeni za nas velike stroške. Čez nekaj let pa nam bo ogromen strošek povzročila še lepotna operacija.

Zato vas vse, ki ste zmožni in ki želite pomagati, vabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc, ki bo 9.11.2017 v dvorani Tri lilije Laško ob 19:30 uri in ji z obiskom koncerta pomagate, da bo njeno življenje čim bolj normalno. Vstopnice lahko kupite na TIC Laško in bar Play off za ceno 12 € in na dan koncerta na prodajnem mestu dvorane Tri lilije za ceno 15€. Vsi, ki pa bi radi Tinkari pomagali še dodatno, bo v času koncerta postavljena škatla za donacije.

Za vse donacije, ki jih bo Tinkara prejela se vam že vnaprej zahvaljujeva Robi Polanc in Andreja Dermota.

 

Vsi, ki se ne morete udeležiti koncerta, a bi vseeno radi pomagali Tinkari in njenima staršema, lahko donacije nakažete na naslednja transakcijska računa:

PRAVNE OSEBE / PODJETJA:
Društvo Vesele nogice
Celjska cesta 43, SI-3270 Laško
Trr: SI56 0510 0801 5403 204
Sklic: 22052017
Namen: za Tinkaro Polanc

FIZIČNE OSEBE:
Tinkara Polanc
Cesta v Debro 10, 3270 Laško
Trr: SI56 0510 0704 7198 480

koncert za tinkaro 11 17a

Vabimo, da se udeležite dobrodelnega koncerta in s tem storite nekaj dobrega za Tinkaro in zase.
Se vidimo 9. novembra v dvorani Tri lilije Laško!

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content