21 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
MOBILNOGaražaV ZDA se neupravičeno parkiranje na mestu za invalida kaznuje strožje

V ZDA se neupravičeno parkiranje na mestu za invalida kaznuje strožje

Pogosto se sprašujemo, kakšne so kazni za neupravičeno parkiranje na mestu za invalida v drugih državah. Pogledali smo čez lužo.

Ne le vsaka zvezna država, celo vsako večje mesto ima lahko svoj zakon, ki po svoje ureja in kaznuje prekrške pri parkiranju. A vsem so skupne strožje kazni, kot smo jih vajeni v Sloveniji in naši okolici.

Zavedati se moramo, da poznajo Združene države Amerike več različnih parkirišč namenjenih invalidom. Ločijo namreč parkirišča za invalide, parkirišča za vozila z dostopom za invalidski voziček, parkirna področja za invalide, itd. Če prekršek ponovimo, se kazen še dodatno zviša.

Kazni za neupravičeno parkiranje na mestu za invalida

Največ 200 dolarjev kazni plača tisti, ki neupravičeno parkira na mestu za invalida v Minnesoti. Najnižja možna kazen za takšno nezakonito parkiranje ni določena.

Najnižja kazen za takšno parkiranje v Kaliforniji znaša 250 dolarjev, najvišja pa 500. Mesto San Francisco za prvi tovrsten prekršek oglobi povzročitelja za 935 dolarjev.

V Chicagu, ki je znan po strožjem parkirnem nadzoru, prekrškarja čaka 500 dolarjev kazni in 30-dnevna prepoved vožnje. Če čez čas stori enak prekršek, ga le-ta stane 750 dolarjev in enoletna prepoved vožnje, medtem ko se ob tretji ponovitvi prekrška poslovi od vozniškega izpita in plača 1.000 dolarjev kazni.

Takšna nezakonita parkiranja niso samo moralno sporna, temveč so lahko tudi draga (šola).

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content