25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNOGaražaUradni video spoti projekta "Pomisli, predno (za)parkiraš"

Uradni video spoti projekta “Pomisli, predno (za)parkiraš”

Malo se skuliraj in #nezaparkiraj.

Društvo za mobilnost invalidov Moja pot predstavlja štiri uradne spote, ki v okviru projekta “Pomisli, predno (za)parkiraš” opozarjajo na problematiko zaparkiranja gibalno ovirane osebe.

Samostojni voznik invalid je (lahko) na poti sam in za omogočen vstop/izstop iz vozila potrebuje določen prostor. Predvsem težje gibalno ovirani, ki potrebujemo prostor za dvigalo (zadnje ali stransko) v prilagojenem kombi vozilu.

Prepogosto se dogaja, da parkiramo pravilno, ko pa se vrnemo na parkirišče, je nekdo parkiral malenkost čez črto (na rumeno polje) in nam tako onemogočil vstop v vozilo. Sledi (lahko tudi večurno) čakanje, da se voznik nepravilno ali površno parkiranega vozila pojavi in odpelje.

S praktičnim prikazom problematiko želimo informirati in ozaveščati širšo javnost o težavah, ki jih lahko povzroči nepravilno parkiranje. Verjamemo, da lahko že predstavitev problematike pozitivno vpliva k nižjemu številu onemogočanja mobilnosti z nepravilnim in površnim parkiranjem.

Pri snemanju so nas podprli in priskočili na pomoč tudi glasbenik Jaka Hliš, bivši motokrosist Maks Mausser ter pevec in član skupine Game Over Denis Vučak.

Pomisli, predno (za)parkiraš

Obiščite naš YouTube kanal, kjer si lahko ogledate vse štiri situacijske spote.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content