20.7 C
Hrastnik
petek, 14. 06. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemTourneo Custom 2023 - prva predstavitev

Tourneo Custom 2023 – prva predstavitev

Ford je predstavil potniško različico nove generacije velikoprostorske limuzine Tourneo Custom.

Po tem, ko smo na mednarodnem sejmu v Hannovru spoznali novo generacijo tovorne različice Transit Custom, se tokrat v kratkem videu predstavlja še Tourneo Custom.

Osem oziroma devetsedežnik bo opremljen s pomičnimi in odstranljivimi sedeži, električno pomičnimi drsnimi vrati na levi in desni strani, z asistenčnimi sistemi, s samodejnim menjalnikom ter z (po prvih podatkih) ravnim dnom. Tudi oblika armaturne plošče ne bo povzročala večjih težav pri dodatnih zahtevnejših prilagoditvah za invalida. Za notranje mere in podrobnosti pa bo potrebno še počakati.

Poleg električne gonile, bo na voljo tudi z dizelskimi motorji. Dvolitrski štirivaljnik bo na voljo v štirih stopnjah moči, in sicer 110, 136, 150 in 170 KM. Na voljo bo osemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Mogoč bo tudi štirikolesni pogon. Hibridni pogon, ki bo poganjal nova Customa že poznamo iz Kuge. Gre za kombinacijo odličnega 2,5-litrskega atmosferskega bencinskega motorja in elektromotorja z močjo 97 kW (131 KM). Skupna sistemska moč takšnega pogona je 165 kW oziroma 225 KM.

V prodajnih salonih ga lahko pričakujemo jeseni 2023.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content