8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemTerenska preobleka Active za Tournea in Transita

Terenska preobleka Active za Tournea in Transita

Pri osebnih vozilih so različice Active (robusten, terenski izgled) dobro prodajane, zato so se pri Fordu odločili za nadgraditev lastnosti in videza tudi pri modelih Tourneo in Transit.

Ford svoja lahka gospodarska vozila deli na Transita (kombijevski, tudi furgon različica) in Tournea (velikoprostorska limuzina). Oznaka Custom pomeni kombinirano verzijo, Connect pa manjšo različico dostavnika.

ACTIVE

Tourneo Custom Active in Transit Custom Active sta že na daleč prepoznavna po dodatnih plastičnih obrobah na stranskem delu in nad kolesnimi loki, spremenjenih odbijačih z bolj robustnim videtom, po novi sprednji maski, posebnih 17-palčnih aluminijastih platiščih, črnih ogledalih in strešnih nosilcih. Posebno začinjena je tudi notranjost, ki je odeta v delno usnje in okrasnimi dodatki na armaturni plošči.

Sprememba ni zgolj estetska, saj so Active različice opremljene z novim mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom mLSD (mechanical Limited Slip Differential), ki ob zdrsavanju prednjih pogonskih koles prenese več vlečne sile na tisto kolo, ki ima boljši oprijem. Štirikolesni pogon ni mogoč. Pod motornim pokrovom bo 2,0-litrski dizelski agregat EcoBlue z močjo 130 KM ali 185 KM, možna bo tudi kombinacija z milim hibridom. Samodejni menjalnik je na voljo z obema motorjema, šibkejšim in močnejšim.

Active različici pričakujemo proti koncu letošnjega poletja. Tourneo Custom Active naj bi slovenske kupce stal dobrih 42.000 EUR, kar je nekje med trenutno opremo Titanium in Titanium X. 

Tourneo Connect Active in Trancit Connect Active se na trgu pričakujeta nekoliko kasneje, vendar še v tem letu.

TRAIL

Za tiste, ki si želijo še malo bolj robusten dizajn, Ford ponuja še različico Trail, ki je na voljo pri Transitu in Transitu Custom.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content