10.9 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
ArhivSpace Drive II že v mesecu marcu

Space Drive II že v mesecu marcu

Nov, nadgrajen in posodobljen sistem upravljanja vozila Space Drive II bo podjetje Paravan na trgu ponudilo že z mesecem marcem. Poleg novega dizajna in večje varnosti, so precej zmanjšali glavno CPU enoto, kar olajša montažo v vozila.

Novembra smo poročali, da Paravan že opravlja teste svojega novega Drive-by-wire sistema Space Drive II. V tem času, so opravili ogromno testiranj in pridobili vse potrebne varnostne certifikate (tudi ISO-16750), da lahko z mesecem marcem njihov najnovejši produkt že preide do prvih strank.

Sama CPU enota je mnogo manjša in tanjša, kar omogoča lažjo montažo v vozilo. Zaradi njenih novih dimenzij, jo je moč popolnoma skriti v npr. sovoznikov predal. V njej sočasno tečejo trije procesorji, ki skrbijo za varen potek upravljanja vozila. Ročica oz. joystick se naj bi nameščal na mesto prestavne ročice oz. tam, kjer stranki najbolj odgovarja. Joystick nato pošlje ukaz centralni enoti, le ta pa signal posreduje naprej do vitalnih funkcij. 

Na nov sistem je mogoče priključiti do 256 funkcij. Z enoto, ali bolje rečeno z joystickom in zaslonom na dotik, lahko tako upravljamo volan, gas, zavoro, luči, radio, prezračevalni sistem, smerokaze, brisalce, samodejni menjalnik, stekla, ogledala, meglenke, vrata, itd.

Vir: Paravan

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content