12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivSejem gospodarskih vozil, Celje 2014

Sejem gospodarskih vozil, Celje 2014

Danes, 10.4.2014, je celjski sejem odprl svoja vrata, sedaj že tradicionalnemu, četvorčku. Skupaj se namreč vrstijo štirje sejmi; Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in sejem Gospodarska vozila.

Omenjena družina sejmov nas na svoje razstavne prostore vabi vsaki dve leti. Kot že leta poprej, smo se tudi letos sprehodili skozenj. Največjo težo seveda dajemo ravno gospodarskim vozilom, predvsem tistim s pridihom osebnega vozila (kombiji, manjši dostavniki), kateri imajo potencial za nadaljno predelavo za gibalno ovirane osebe.
Na svoje razstavne prostore najbolj vabita znamki Volkswagen in Ford. Predvsem slednja predstavlja največ novosti, saj so na ogled postavili povsem novega Transita, kateremu premierno družbo dela tudi popolnoma nov Tourneo Connect, ki za svojo ceno ponudi ogromno prostora in prijaznosti do prevoza invalidskega vozička. V bližnji prihodnosti bomo omenjeni Tourneo Connect tudi zapeljali na test in postregli z dodatnimi podrobnimi informacijami. Poleg pa ne manjkata niti že znana Transit Custom in Tourneo Custom.
Volkswagen predstavlja prestižnega Multivana Highline ter dve posebni različici Caddyja – Family in Edition 30. Ob Crafterju in Amaroku so na ogled postavljeni tudi dostavniški Transporterji in Caddyji. Oba, tako Ford kot VW ponujata brezplačne testne vožnje z njihovimi vozili (Transit, Tourneo Custom, Multivan, Caddy, Amarok).
Gospodarska vozila predstavljajo še Peugeot, Renault in Iveco. Vsi so v isti dvorani.

V dvorani, ki je pretežno namenjena negi in vzdrževanju vozila, se v zgornjem nadstropju (kamor vodi dvigalo) predstavljajo tudi avtomobilske znamke z osebnimi vozili. Zgodilo se je prvič, da se na tem sejmu predstavlja toliko novih osebnih vozil, kar nekako nakazuje željo po ponovni obutvi avtomobilskega sejma na slovenskih tleh. Vredno je razmisliti vsaj o petem sejmu v istem sklopu. Široko floto svojih vozil Škoda, Ford, Mercedes-Benz in Honda predstavlja Avtohiša Čepin. Volkswagen oziroma avtohiša A2S na ogled postavlja Sharana, CC-ja, Golfa R-Line in Passata Alltrack. Pohvale vreden je tudi nabor vozil Opel, ki na enem mestu predstavlja skoraj vse svoje kandidate (Astra, Corsa, Adam, Meriva, Zafira Tourer, Insignia, Mokka) vključno s 4-vratno Astro in novo Insignio CountryTourer. Avtotehnika Celje predstavlja modele Dacie, Renaulta in Nissana, kjer ne manjka nov in atraktiven Qashqai. Atrakcija je tudi bogato opremljen, izredno prostoren, športen, varen in hkrati varčen Seat Leon ST z opremo FR. Na ogled so postavljeni še člani družine Hyundai, širok nabor Citroënov ter paleta Mazd.

Če se boste odpravili na omenjeni sejem, ki ima svoja vrata odprta do nedelje, 13. aprila, boste videli še skromno prisotnost tovornjakov in njihove opreme ter prikopov, dvorano z novimi in tradicionalno klasičnimi motocikli in na prste ene roke preštetimi avtobusi. Pri slednjih se še največ ljudi ustavi pri družbi TAM – Durabus

Smo pa vztrajno a zaman iskali kakšnega predelovalca vozil za potrebe invalidnih oseb, ki so bili na preteklih tovrstnih sejmih vedno zastopani. 

Za obisk sejma je še čas, saj so njegova vrata odprta do vključno nedelje, 13.4.2014. Vstopnico je dolžna kupiti samo spremljevalna oseba, medtem ko ima oseba na invalidskem vozičku prost vstop, kar je vredno pohvale, saj je do sedaj bila tovrstna praksa zgolj lastnost v tujini.

{gallery}AKTUALNO/Reportaze/Sejem-GV-CE-2014{/gallery}

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content