13.8 C
Hrastnik
sobota, 23. 09. 2023
spot_img
AKTIVNONovicePZS vabi na inkluzijski pohod - Lavričeva koča na Gradišču

PZS vabi na inkluzijski pohod – Lavričeva koča na Gradišču

V soboto, 17. 7. 2021, PZS v okviru Planinstva za invalide vabi na inkluzijski pohod do Lavričeve koče na Gradišču.

Uradno vabilo PIN-OPP

Zbirno mesto je ob strani samostana v Stični. Možnost parkiranja za samostanom in uporabe toaletnih prostorov v samostanu, ki so dostopni tudi za osebe na vozičkih. Start je ob 9. uri. Pot nas vodi po pločniku in robu lokalne ceste 1 km do odcepa za vaško pot cca. 500 m in nato še toliko strmo navzgor po gozdni cesti do koče, do vrha in cerkvice je nato pa še par metrov. Hitrost hoje bo prilagojena zmožnostim posameznika. 

Inkluzijski pohod združuje akcije Odbora planinstvo za invalide/OPP pri Planinski zvezi Slovenije: Gluhi strežejo v planinski kočah – GSPK, Gibalno ovirani gore osvajajo, Nevrorazlični AMA, Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti – SSP po SPP ter seveda naši krasni ambasadorji in parašportniki! 

Ob 11:00 uri bo krajši kulturni program: Gibalno ovirani gore osvajajo, Gluhi strežejo v planinski kočah – GSPK, Nevrorazlični AMA, Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti – SSP po SPP in gostje. 

Ta dan bo v koči možno naročiti v slovenskem znakovnem jeziku (SZJ). Ko Gluhi strežejo v planinskih kočah se lahko preizkusite tudi v naročanju v kretnjah SZJ, bolj vešči pa bodo lahko zapletli v pogovor.

Dodatne informacije lahko dobite direktno na pin-opp@pzs.si, za prijavo pa uporabite googlov obrazec e-prijava.

Z Gradišča je lep razgled od jugovzhoda do jugozahoda; na druge strani ni razgleda, ker ga zakriva gozd. Na jugovzhodu so na obzorju Gorjanci, pred njimi pa se razprostira obširno Dolenjsko gričevje. Na južni strani vidimo ravan Stiškega kota z Ivančno Gorico in dolino Višnjice z Muljavo, dolino reke Krke, nad njo pa hribovje v Suhi krajini s Ciganovim vrhom in Malo goro, na obzorju pa Kočevski Rog, Stojno in Goteniško goro z Goteniškim Snežnikom, daleč zadaj pa tudi Bjelolasico, Risnjak in Snježnik. Desno od Goteniške gore se za notranjskim hribovjem dviga Snežnik, proti jugozahodu pa vidimo v bližini Polževo in Kurešček, zadaj pa se kažejo Javorniki. 

VirPZS
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content